Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Ο Τσίπρας ζητεί προνομιακή μεταχείριση για Κουφοντίνα και παραβίαση της έννομης τάξης

Μαξίμου: Ο Τσίπρας ζητεί προνομιακή μεταχείριση για Κουφοντίνα και παραβίαση της έννομης τάξης
Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την υπόθεση Κουφοντίνα
Σχετικά Άρθρα

Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στην έκκληση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τη στάση της στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, η κατάσταση υγείας του οποίου επιδεινώθηκε σοβαρά.
Ο κ. Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του, αναφέρει.
Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, επισημαίνει το γραφείο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα».
Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ, Κουφοντίνα.
Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας.
Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.
Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα.
Προνομιακή μεταχείριση όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης