Τελευταία Νέα
Πολιτική

Timmermans (Κομισιόν): Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πιο «πράσινος» πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα

Timmermans (Κομισιόν): Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πιο «πράσινος» πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα
Συμμετέχοντας στο ίδιο πάνελ, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν σχολίασε κολακευτικά τον κ. Μητσοτάκη στην συντονίστρια της συζήτησης για το περιβάλλον
Στο πολύ ενδιαφέρον σχόλιο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, προέβη ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, (Executive Vice President for the European Green Deal) κατά τη συμμετοχή του στο ίδιο πάνελ, παρά το γεγονός ότι προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές ομάδες.
Ο Frans Timmermans προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε υποστηρίξει για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Μου είπε κάποιος ότι είστε ο πιο "πράσινος" πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα, «ανέφερε η συντονίστρια της συζήτησης στο πάνελ Penny Abeywardena, για να την διακόψει ο Timmermans λέγοντας, «Εγώ το είπα...».
Όπως τόνισε ο κ.Μητσοτάκης στη δική του ομιλία, το κλίμα είναι το θέμα που μπορεί να ενώσει τους νέους και να κοιτάξουν στην ίδια κατεύθυνση, σε συνδυασμό με την τεχνολογική επανάσταση.
«Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλές ακτές, στις οποίες αναπτύσσεται το 90% του τουρισμού μας, ενώ διαθέτουμε σημαντικά οικοσυστήματα.
Έχουμε πολλούς λόγους να δείξουμε ιδιαίτερη φροντίδα για αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν έρχεται από το μέλλον αλλά είναι ήδη εδώ.
Το βλέπουμε στην Ελλάδα.
Πρέπει να εργαστούμε σε μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα», σημείωσε και ανέδειξε τους κυβερνητικούς στόχους για μείωση της χρήσης του πλαστικού, μέχρι το 2023 και παύση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη, μέχρι το 2028.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης