Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση ΕΔΣΝΑ σε ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής – Τι αναφέρει

Απάντηση ΕΔΣΝΑ σε ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής – Τι αναφέρει
Τι απαντά ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος για τη διαχείριση απορριμμάτων Αττικής (ΕΔΣΝΑ) στο ΠΑΣΟΚ
«Η σημερινή Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ αλλάζει τα δεδομένα.
Είναι φανερό ότι κάποιους αυτό τους ενοχλεί σφόδρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος για τη διαχείριση απορριμμάτων Αττικής (ΕΔΣΝΑ), απαντώντας στην ανακοίνωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (19/8/16) σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Όπως σημειώνει ο ΕΔΣΝΑ «εκείνοι που ευθύνονται για την επί δεκαετίες λειτουργία του «μνημείου περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου», όπως έχει χαρακτηρίσει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη χωματερή της Φυλής, τη μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης,
Εκείνοι που συνειδητά έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τις υποχρεώσεις που επέβαλε η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία,
Εκείνοι που δεν κατάφεραν να επικαιροποιήσουν, ως όφειλαν εκ του νόμου (ν.4042/12), το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ),
Έχουν σήμερα το θράσος να καταστροφολογούν, να παραπληροφορούν και να εγκαλούν τη Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, που μέσα σε λιγότερο από 24 μήνες, υλοποιεί ό,τι έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια προς όφελος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».
Τονίζεται δε, πως «η σημερινή Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ αλλάζει τα δεδομένα.
Είναι φανερό ότι κάποιους αυτό τους ενοχλεί σφόδρα.
Το γεγονός είναι ένδειξη ότι ακολουθείται η ορθή πορεία για την οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα διαχείριση των απορριμμάτων.
Συνεχίζουμε».
Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του στις 19 Αυγούστου ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική ανέφερε τα εξής:
«Η καλοκαιρινή πρωτοβουλία της Περιφερειάρχου Αττικής να μεταφέρει αρμοδιότητες του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στην Περιφέρεια αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής της.
Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αφορμή τον έντονο σχετικό διάλογο που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες, υπενθυμίζει στους πολίτες της Αττικής το «έργο» της κας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Και για να ακριβολογούμε, επειδή «έργο» δεν υπάρχει, υπενθυμίζει την τακτική που εδώ και δύο χρόνια ακολουθεί η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής.
Αντί της πλήρους ανατροπής του προηγούμενου σχεδιασμού, όπως έλεγαν τα συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας, ανατράπηκε η … προεκλογική ρητορεία.
Ίσως ήταν και αυτή μια ακόμη αυταπάτη, ότι αλλιώς μαζεύονται από (δήθεν) αριστερούς τα σκουπίδια.
Βλέπουμε όμως μια ανεκδιήγητη αδράνεια εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, μια πολύμηνη κωλυσιεργία, συνδυαζόμενη με επιμέρους σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο.
Η εξέλιξη των σχετικών έργων καρκινοβατεί, τα προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων διογκώνονται όσο περνά ο καιρός.
Και ενώ οι επιπτώσεις της αδράνειας για τους κατοίκους και το περιβάλλον της Αττικής, κινδυνεύουν να γίνουν αισθητές με τρόπο οδυνηρό, η Περιφερειακή Αρχή αναλώνεται σε θεσμικές αλχημείες.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κρούει, για μια ακόμη φορά, τον κώδωνα του κινδύνου, πριν οι συνθήκες καταστούν πλέον μη αναστρέψιμες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης