Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΕΑΒ - Κατατέθηκε τροπολογία για τη βιωσιμότητά της

tags :
ΕΑΒ - Κατατέθηκε τροπολογία για τη βιωσιμότητά της
Θα μπορεί να εισπράξει οφειλόμενα ποσά από το Δημόσιο
Τροπολογία, με την οποία η ΕΑΒ αποκτά τη δυνατότητα να εισπράξει οφειλόμενα ποσά από το Δημόσιο και ακολούθως να εξυπηρετήσει τρέχουσες συμβατικές της υποχρεώσεις, κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Η τροπολογία στοχεύει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και να παρέχει στην ΕΑΒ τον αναγκαίο χρόνο για την αναδιάρθρωσή της, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της.
Ειδικότερα, ορίζεται ότι πάσης φύσεως απαιτήσεις της ΕΑΒ ΑΕ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, για παροχή υπηρεσιών ή σε εκτέλεση συμβάσεων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, δεν κατάσχονται, δεν υπόκεινται σε κανένα είδος παρακράτησης και δεν συμψηφίζονται με οφειλές της εταιρείας αυτής προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι ποσοστού 80%.
Η ρύθμιση θα έχει εφαρμογή και στις περιπτώσεις που έχουν ήδη εκδοθεί τίτλοι πληρωμής, μέχρι την έναρξη ισχύος αυτής και δεν έχει εξοφληθεί. Επίσης η ΕΑΒ ΑΕ εξαιρείται, μέχρι 31.12.2014, από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας για τις ρητά οριζόμενες πράξεις ή συναλλαγές αυτής.
Από τις προτεινόμενες διατάξεις που υπογράφονται από τους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, δεν προκαλείται δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού ούτε του προϋπολογισμού φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης