Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Εθνική ομάδα πόλο: Αυτοί είναι οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες που έγραψαν ιστορία!

Εθνική ομάδα πόλο: Αυτοί είναι οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες που έγραψαν ιστορία!
Η Εθνική ομάδα πόλo αντιμετώπισε στον τελικό του Τόκιο τη Σερβία, μπορεί να ηττήθηκε με 13-10 και να έχασε στο νήμα την πρωτιά, ωστόσο το BNSports παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές που έφτιαξαν τον μύθο του ασημένιου μεταλλίου!
Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική ομάδα πόλο έχει κατακτήσει την… χρυσή θέση στην καρδιά των Ελλήνων και παρά την ήττα από τη Σερβία με 13-10 στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, βρίσκεται στο βάθρο φορώντας το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος και κάνοντας όλη τη χώρα υπερήφανη με μία νέα σελίδα στην ιστορία!

Αλλά ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της τεράστιας επιτυχίας;

Γιάννης Φουντούλης

Ο μεγάλος αρχηγός της Εθνικής ομάδας, που ξεκίνησε από τη Χίο την πορεία του στο πόλο για να μετακινηθεί το 2009 στον Ολυμπιακό, όπου αγωνίζεται μέχρι και τώρα, με μία ενδιάμεση παρουσία στην ουγγρική Φερεντσβάρος (2019/21). Στα 33 του μετέτρεψε το όνειρό του σε μια όμορφη πραγματικότητα, αφού στην τρίτη του Ολυμπιακή συμμετοχή, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τουρνουά και... φωνάζει πως «αυτή η ομάδα έχει μέλλον»!

hellas_2.jpg

Μάνος Ζερδεβάς

Μόλις 23χρονών και έχοντας στην «τροπαιοθήκη» του την πρωτιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Εθνική ομάδα Νέων (2017), ο άλλοτε τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης και επί τριετίας πολίστας του Ολυμπιακού, εντυπωσιάζει στις πισίνες του Τόκιο. Πέρα από τους διασυλλογικούς τίτλους, ήρθε η ώρα του βάθρου και με το εθνόσημο.

Κώστας Γαλανίδης

Ο έτερος τερματοφύλακας της Εθνικής που πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στο ΝΟ Χανίων, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε με το… σκουφάκι του Ολυμπιακού, της Χίου, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, πριν καταλήξει στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου και αγωνίζεται από το 2019. Διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του και μπορεί να μιλά για μία μεγάλη διάκριση με την Ελλάδα.

Άγγελος Βλαχόπουλος

Βουλιαγμένη, Ολυμπιακός, Ποζίλιπο (Ιταλία), Έγκερ (Ουγγαρία) και Μπρέσια (Ιταλία) ήταν μερικά από τα σκαλοπάτια που «ανέβηκε» ο περιφερειακός παίκτης της Εθνικής Πόλο μέχρι να βρεθεί στα μετάλλια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, ήταν μέλος του ρόστερ και στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016, με την κατάκτηση της 6ης θέσης, ενώ έκανε ένα καλό παιχνίδι στον τελικό με την Σερβία!

Κωσταντίνος Μουρίκης

Εκ των παλαιότερων που αγωνίζονται τόσο στην Εθνική ομάδα, όσο και στον Ολυμπιακό (ως αρχηγός του), στον οποίο βρέθηκε πρώτη φορά το 2011. Κάτοχος εγχώριων τίτλων, Champions League και με ακόμη δύο Ολυμπιακούς Αγώνες (2012, 2016), ο 33χρονος φουνταριστός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κορυφαίας διάκρισης στο Τόκιο!

dinos.jpg

Κωσταντίνος Γενηδουνιάς

Με αέρα… NCAA, τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στο Champions League για τη σεζόν 2018/19 και μία θέση στην κορυφαία 10άδα του κόσμου (ως 9ος), ο Γενηδουνιάς μετρoύσε αντίστροφα, για αυτό που δεν πέτυχε στο Ρίο με τους υπόλοιπους διεθνείς. Αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και είχε κυριαρχική παρουσία σε ολόκληρη τη φετινή διοργάνωση.

Μάριος Καπότσης

Ανδρώθηκε στον Πανιώνιο το 2012 και από εκεί ξεκίνησε μία πορεία τίτλων με Βουλιαγμένη, Ολυμπιακό, Στεάουα και ξανά στους «ερυθρόλευκους» από το 2020 και το Σούπερ Καπ. Είναι η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 30 του χρόνια και μπορεί να χαρακτηριστεί απολύτως επιτυχημένη, γυρίζοντας πίσω με το μετάλλιο.

Χριστόδουλος Κολόμβος

Ο 32χρονος φουνταριστός που ξεκίνησε το πόλο στον ΝΟ Πατρών, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την κολύμβηση. Το 2009 υπέγραψε στον Ολυμπιακό, στον οποίο επέστρεψε φέτος μετά από την παρουσία του στην Τουρκία για χάρη της ΕΝΚΑ. Όπου βρεθεί «κυνηγά» τίτλους, συμμετείχε και εκείνος στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, ωστόσο τα νερά του Τόκιο του… ταίριαξαν πιο πολύ!

Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης 

Όντας μόλις 25 χρονών, έχει κερδίσει Champions League με τον Ολυμπιακό, είχε συμμετοχή στα δύο τελευταία Παγκόσμια με την Εθνική (2017,2019) ,ενώ από φέτος θα αγωνίζεται στη Γιουγκ. Με πολύ καλούς αγώνες στο Προολυμπιακό τουρνουά, οι οποίοι έχουν συνέχεια στα τελικά στάδια των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν παράγοντας στο παιχνίδι με την Ουγγαρία σκοράροντας 4 γκολ και το μετάλλιο τον περιμένει.

mourikis.jpg

Αλέξανδρος Παπαναστασίου

Ο 22χρονος διεθνής περιφερειακός παίζει στην υπερομάδα της Γιουγκ (από το 2018 που έφυγε από τον ΑΝΟ Γλυφάδας) και είναι γιος του Τάσου Παπαναστασίου. Δήλωσε «παρών» σε όλες τις επιτυχίες της Εθνικής Πόλο, στα κλιμάκια των εφήβων και των νέων ανδρών, όπως το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό του Μινσκ τη χρονιά της μεταγραφής του στην Κροατία. Αυτή τη στιγμή κάνει… πρόβα για ακόμη ένα χρυσό στο μέλλον, ως συνέχεια της μεγάλης παρουσίας στο Τόκιο.

Δημήτρης Σκουμπάκης

Ο Κρητικός «γίγαντας» στην άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αποτελεί μέλος του Ολυμπιακού, με πρώτα βήματα ΝΟ Χανίων και ΑΝΟ Γλυφάδας. Στο Τόκιο πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιάδα, έχοντας προηγουμένως χρυσό μετάλλιο με τους Νέους στο Παγκόσμιο του 2017, ενώ στα 20 του χρόνια βρέθηκε στο Παγκόσμιο της Κορέας με την Εθνική ανδρών. Κάθε λεπτό στην πισίνα σε ολόκληρη τη διοργάνωση ήταν καθοριστικό, ενώ πέτυχε και το τελευταίο γκολ σε ημιτελικό και τελικό.

Γιώργος Δερβίσης

Ένας ακόμη πολίστας του Ολυμπιακού και… γνώριμος στην ομάδα της Εθνικής, αφού ήταν μέλος της στο χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2015, ενώ συμμετείχε και στους Αγώνες του Ρίο, την επόμενη χρονιά. Το ξέσπασμά του 26χρονου διεθνή με τη λήξη του ημιτελικού, σηματοδοτούσε την δύναμη που τον κράτησε, ώστε να αλλάζει αυτή τη στιγμή το χρώμα της συλλογής του!

greece_polo.jpg

Κωσταντίνος Γκιουβέτσης

Πρόκειται για τον «Βενιαμίν» της Ελληνικής ομάδας, αφού είναι γεννημένος το 1999. Παρόλα αυτά, ο Χιώτης περιφερειακός της Βουλιαγμένης, έχει κατορθώσει ήδη να καταγράψει επιτυχίες με τις μικρές Εθνικές. Δύο χρυσά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ένα σε Ευρωπαϊκό με την ομάδα των Νέων, που μπορεί να μην πέτυχε το... καρέ με την παλαιότερη φουρνιά, αλλά βάζει «πλώρη» για το μέλλον!

Γιώργος Αφρουδάκης

Μπορεί να μην βρίσκεται εντός πισίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο ως αρχηγός αποστολής και μετά από 371 συμμετοχές με το εθνόσημο που συνδυάστηκαν με δύο Παγκόσμιους τίτλους (Μόντρεαλ, Καζάν), η θέση δίπλα στα μετάλλια του ανήκει. Η καριέρα του συνδέεται άρρηκτα με την ύπαρξη της Εθνικής και το συγκεκριμένο μετάλλιο είναι μία… δικαίωση που πατά στις «βάσεις» της πολύ μεγάλης δικής του γενιάς!

vlachos_1.jpg

Θοδωρής Βλάχος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού και καθοδηγητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που ξεκίνησε δίπλα σε μεγάλα ονόματα τεχνικών στους «ερυθρολεύκους» και στους Αγώνες αυτούς «σκαρφάλωσε» στην κορυφή… των κορυφών!

Μία επταετία στο τιμόνι της Εθνικής που είχε επιτυχίες και «προετοιμασίες» για ένα μέλλον λαμπρό. Για αυτό που θα παλέψει στη συνέχεια, έχοντας στο πλευρό του τον Δημήτρη Κραβαρίτη! Το αργυρό μετάλλιο που έγραψε ιστορία, να γίνει χρυσό στο Παρίσι το 2024, όπως είναι αυτή τη στιγμή στις καρδιές μας...

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης