Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Χρυσός Ολυμπιονικής στο άλμα εις μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου! (video)

Χρυσός Ολυμπιονικής στο άλμα εις μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου! (video)

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να σημειώσει στην τελευταία του προσπάθεια άλμα στα 8.41μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής «ξέρανε» στο τελευταίο άλμα τους Κουβανούς Ετσεβαρία και Μασό, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Ο Τεντόγλου κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα στα πρώτα άλματα του, τα οποία ήταν ωστόσο αρκετά για να του δώσουν ένα εισιτήριο για την οκτάδα.

Στην πρώτη του προσπάθεια σημείωσε 8,11μ, με τον Μασό να είναι πρώτος με 8,21μ, ενώ ο Ετσεβαρία βρισκόταν στην 3η θέση. Ο Τεντόγλου έκανε δύο διαδοχικά άκυρα άλματα, την ώρα που και ο Ετσεβαρία έκανε μεγάλο άλμα, αλλά ήταν και αυτό άκυρο. Ο Μασό «πέταξε» στα 8.05μ, πατώντας ωστόσο 24 εκατοστά πίσω από την πλαστελίνη.

Το πρώτο μεγάλο άλμα του τελικού ήρθε με τον Ετσεβαρία, ο οποίος στην 3η του προσπάθεια έφτασε στα 8,41μ. Ο Τεντόγλου δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοση του, καθώς στο τέταρτο του άλμα έφτασε στα 8,10μ, ενώ τις προσπάθειες του σταμάτησε ο Μασό, λόγω ενός τραυματισμού στο πόδι, με τον Ετσεβαρία να είναι άκυρος στο 4ο άλμα.

Πριν το 5ο άλμα, ο Τεντόγλου βρέθηκε στην 5η θέση, με τους Χάρισον (8,15μ) και Κάσερες (8,12μ) να τον προσπερνούν. Εκείνος απάντησε γρήγορα και με άλμα στα 8,15 πέρασε ξανά 3ος, έχοντας καλύτερο δεύτερο άλμα. Στο τελευταίο άλμα ο Σουηδός Μοντλέρ έκανε επίδοση αντάξια για χρυσό, ωστόσο η προσπάθεια του ήταν άκυρη για μόλις ένα εκατοστό.

Ο Κάσερες πέρασε εκ νέου 3ος, με άλμα στα 8,18μ, όμως ο Τεντόγλου είχε την απάντηση. Ο Έλληνα πρωταθλητής έκανε την τελευταία του προσπάθεια και «πέταξε» στα 8,41, όσα και ο Ετσεβαρία, που είχε σταματήσει εξαιτίας ενός τραυματισμού. Ωστόσο ο 23χρονος είχε καλύτερο δεύτερο άλμα από τον Κουβανό, με τον Μίλτο Τεντόγλου να γίνεται έτσι ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης