Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Από τον Κέβιν Ντουράντ ως τη Ναόμι Οσάκα - Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Από τον Κέβιν Ντουράντ ως τη Ναόμι Οσάκα - Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Από τον Κέβιν Ντουράντ και τη Ναόμι Οσάκα, έως τον Ντέβιν Μπούκερ και τον Κέι Νισικόρι. Οι καλύτερα αμειβόμενοι αθλητές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, με έσοδα άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά, στο «μικροσκόπιο» του BN Sports.

Σχετικά Άρθρα

Η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί την ύψιστη τιμή που μπορεί να λάβει ένας αθλητής στην καριέρα του. Ένα όνειρο που λαμβάνει σάρκα και οστά. Ωστόσο, μόλις τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, τα καθημερινά προβλήματα επιστρέφουν.

Πληρωμή προπονητών, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού. Δεν είναι λίγοι αυτοί, άλλωστε, που αναζητούν τα απαραίτητα για να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω της καμπάνιας GoFundMe που συγκεντρώνει χρήματα για να ενισχύσει αθλητές που δεν τυγχάνουν της αναγκαίας χρηματοδότησης.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άλλοι με πλουσιοπάροχα συμβόλαια και χορηγούς, από αθλήματα λιγότερο ή και περισσότερο δημοφιλή.

Το BN Sports συγκέντρωσε τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, που συνολικά εισέπραξαν πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο και σας τους παρουσιάζει.

  • Κέβιν Ντουράντ – Μπάσκετ – ΗΠΑ – 32 ετών – 75 εκατομμύρια δολάρια

Εικόνα

Ο σταρ των Brooklyn Nets, ο οποίος μετρά ήδη δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2012,2016), βλέπει τις εκτός γηπέδων δραστηριότητές του να αποδίδουν καρπούς και τον τραπεζικό του λογαριασμό να «φουσκώνει».

Ο δις πρωταθλητής του NBA θα αποτελέσει τον κορυφαίο σταρ της Team USA για δεύτερη φορά, με την τελευταία εμφάνιση του να είναι το 2016 και να υπάρχει η γενικότερη αισιοδοξία πως θα κατορθώσει να ηγηθεί της προσπάθειας προς το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο, παρά το σχετικά άπειρο ρόστερ των Αμερικανών.

 

  • Ναόμι Οσάκα – Τένις - Ιαπωνία – 23 ετών – 60 εκατομμύρια δολάρια

Naomi Osaka of Team Japan trains in Center Court Ariake Tennis Park ahead of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 20, 2021 in Tokyo, Japan.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ναόμι Οσάκα είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κορυφή των αθλητριών με τα μεγαλύτερα έσοδα, αφήνοντας πίσω της τη Σερένα Γουίλιαμς.

Έχοντας υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με πλήθος εταιριών, όπως η Google, η Louis Vuitton, η Levis, αλλά και με την παραχώρηση του προσώπου της στη σειρά παιχνιδιών, Barbie, είδε περισσότερα από 55 εκατομμύρια δολάρια να προστίθενται στα ταμεία της, γεγονός που την οδήγησε στη 12η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών για το 2021.

 

  • Ντάμιαν Λίλαρντ – Μπάσκετ - ΗΠΑ – 31 ετών – 40.5 εκατομμύρια δολάρια

Εικόνα

Ο point guard των Portland Trailblazers έχει αποδείξει πως εκτός από δεινός σκόρερ είναι και ένας μαγνήτης χορηγών. Ήδη μετρά συμφωνίες με την Adidas, την Gatorade, τη Hulu, αλλά και τη σειρά videogame, 2K Sports. Άλλωστε, από το 2014 διαθέτει τη δική του σειρά παπουτσιών, γνωστή ως Dame, ενώ δραστηριοποιείται και στο χώρο της μουσικής, όπου έχει ιδρύσει τη δική του δισκογραφική εταιρία, τη Front Page Music.

  • Νόβακ Τζόκοβιτς – Τένις - Σερβία – 34 ετών – 34.5 εκατομμύρια δολάρια

Εικόνα

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, αποτελεί το μοναδικό μέλος του Big-3 που θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την απόσυρση του Ρότζερ Φέντερερ και του Ραφαέλ Ναδάλ. Προέρχεται από την κατάκτηση του 20ου του Grand Slam τίτλου, αφού κατέκτησε το Wimbledon του τρέχοντος έτους, γεγονός που έφερε 2.4 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό. Έχοντας υπογράψει χορηγικές συμφωνίες με εταιρίες όπως η Lacoste, η Peugeot, αλλά και η εταιρία εξοπλισμού για παίκτες τένις, Head, μέτρησε κέρδη άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

  • Ρόρι ΜακΙλρόι – Γκολφ - Βόρεια Ιρλανδία – 32 ετών – 32 εκατομμύρια δολάρια

Εικόνα

Ο Ρόρι ΜακΙλρόι θεωρείται, μαζί με τον Τάιγκερ Γουντς και τον Φιλ Μίκελσον, ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του γκολφ, που αποτελεί «μήλον της Έριδος» για τους χορηγούς. Ο 32χρονος αθλητής έχει συλλέξει πάνω από 29 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα ενός έτους, που προήλθαν από τις χορηγίες εταιριών όπως η Nike, η Omega, αλλά και η UnitedHealth Group με τις οποίες συνεργάζεται.

 

  • Ντέβιν Μπούκερ – Μπάσκετ - ΗΠΑ – 24 ετών – 30.5 εκατομμύρια δολάρια

Εικόνα

Ο σούπερ σταρ του NBA, έχει κατορθώσει να επαναφέρει σε υψηλές πτήσεις τους Phoenix Suns που διεκδίκησαν -έστω κι αν δεν τα κατάφεραν ελέω Γιάννη Αντετοκούνμπο και Milwaukee Bucks- το πρώτο τους πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Ντέβιν Μπούκερ δεν σκοράρει μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου, αφού εκτός του υψηλού συμβολαίου που διατηρεί με τους «Ήλιους» (περίπου 158 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια), εισπράττει 7 εκατομμύρια τον χρόνο από τη Nike και το videogame, Call of Duty.

  • Κέι Νισικόρι – Τένις - Ιαπωνία – 31 ετών – 30.5 εκατομμύρια δολάρια

 Εικόνα

Το αργυρό μετάλλιο του Κέι Νισικόρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, έφερε στο βάθρο για πρώτη φορά Ιάπωνα στο συγκεκριμένο άθλημα. Η πορεία του 31χρονου στα court έφερε στα πόδια του έναν «χορό» εκατομμυρίων από τις χορηγικές συμφωνίες που έχει υπογράψει με εταιρίες όπως η Japan Airlines και η Nissan, με τα συνολικά έσοδά του να ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

 

Φάνης Τσοκανάς

 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης