Τελευταία Νέα
Οικονομία

Aνήσυχος ο Dombret (Bundesbank): Αμφίβολη η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών

Aνήσυχος ο Dombret (Bundesbank): Αμφίβολη η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών
«Τίθεται πράγματι το ερώτημα εάν και οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες»
Κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Andreas Dombret , εκφράζοντας αμφιβολίες για την φερεγγυότητά τους.
«Στην παρούσα κατάσταση, μπορεί κανείς για διάφορους λόγους να αμφιβάλλει αρκετά για την φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών», δηλώνει ο κ. Dombret στο γερμανικό περιοδικό «Focus» και επισημαίνει ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα.
Ακόμη και μετά την ενίσχυση των τραπεζών, ο κ. Dombret εκτιμά ότι το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα αντιμετωπίσει μεγάλες αλλαγές.
«Τίθεται πράγματι το ερώτημα εάν και οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες» δηλώνει ο Γερμανός τραπεζίτης και τάσσεται κατά της επιβάρυνσης των άλλων χωρών της Ευρωζώνης σε περίπτωση που οι έλληνες αποταμιευτές υποστούν απώλειες.
«Δεν θεωρώ σκόπιμη την ταχεία εφαρμογή της κοινής ασφάλισης των καταθέσεων στην Ευρωζώνη. Δεν πρέπει να πάμε στο σημείο όπου οι εθνικοί κίνδυνοι θα ανακατανέμονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Όσο στην Ευρωζώνη δεν έχουμε κοινή δημοσιονομική πολιτική, δεν πρέπει να υπάρχει και κοινή ευθύνη για την προστασία των τραπεζικών καταθέσεων», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->