Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Βρούτσης (υπ. Εργασίας): Μακριά το ασφαλιστικό από πολιτικές-κομματικές σκοπιμότητες

Γ. Βρούτσης (υπ. Εργασίας): Μακριά το ασφαλιστικό από πολιτικές-κομματικές σκοπιμότητες
Είναι απογοητευτικό, να μπαίνει ξανά το ασφαλιστικό με τόση επιπολαιότητα στη λίστα της ακατάσχετης παροχολογίας ανέφερε ο υπουργός
Εκκληση να παραμείνει το ασφαλιστικό μακρια από την πολιτική και κομματική αντιπαράθεση και  από τις εκλογικές σκοπιμότητες απευθύνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.
Eιδικότερα ο κ. Βρούτσης με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 16ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «HΛΙΟΣ», που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για το μήνα Σεπτέμβριο: «Είναι απογοητευτικό, να μπαίνει ξανά το ασφαλιστικό με τόση επιπολαιότητα στη λίστα της ακατάσχετης παροχολογίας».
«Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν, όταν η αξιοποίηση του ασφαλιστικού ως πελατειακό εργαλείο επηρεασμού μικρών και μεγάλων ομάδων, το είχε φέρει σε αδιέξοδο. Υποδηλώνει, αν μη τι άλλο, ‘πολιτική μυωπία’ αφού οι υπεύθυνες ηγεσίες πρέπει να βλέπουν και μακριά, στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του συστήματος», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.
Σε ό,τι αφορά στην έκθεση του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» για το Σεπτέμβριο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.655.890 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.490.554, εκ των οποίων οι 11.777 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών.
Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το Σεπτέμβριο ανέρχεται σε 2.316.389.086 ευρώ. Η αντίστοιχη δαπάνη για το πρώτο εννεάμηνο του 2014 ανέρχεται σε 20.766.712.221 ευρώ, και σύμφωνα με το υπουργείο, κινείται εντός των προγραμματισμένων στόχων της συνταξιοδοτικής δαπάνης και της απορρόφησης πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα καθώς από προϋπολογισθείσα καταβολή 75,00% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014, έχει απορροφηθεί το 74,90%.
Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις γήρατος το μέσο μηνιαίο εισόδημα ανέρχεται στα 946,56 ευρώ.
Ως προς τις παροχές προνοιακών επιδομάτων, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 166.692 και ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων επιδομάτων ανέρχεται σε 175.664.
Τέλος η συνολική μηνιαία δαπάνη για επιδόματα το Σεπτέμβριο ανέρχεται σε 55.947.706 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη για το πρώτο εννεάμηνο του 2014 ανέρχεται σε 493.615.072 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης