Μια Φώτο μια Ιστορία

Κριστιάνο Ρονάλντο- Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Μία συνάντηση για το πεπρωμένο που δεν μπόρεσαν να αποφύγουν!

Κριστιάνο Ρονάλντο- Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Μία συνάντηση για το πεπρωμένο που δεν μπόρεσαν να αποφύγουν!

12 Αυγούστου 2003: O 18χρονος και άσημος Κριστιάνο Ρονάλντο υπογράφει το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συναντά τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να… γράψουν τη δική τους ιστορία.

Γράφει η Σταυρούλα Μουστακάτου

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού. Μία πολυπόθητη επιστροφή που προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στο Νησί και στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά και η απόλυτη απόδοση της φράσης: «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον»!

«Επιστρέφω σπίτι μου!» δηλώνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα 36 του χρόνια και αφιερώνει το γεγονός αυτό στον ποδοσφαιρικό του πατέρα, που ακούει στο… μεγαλοπρεπές όνομα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

H ιστορία των δύο τους, ωστόσο, θέτει την αφετηρία της το 2003, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι.  

Σε μία φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στη Σπόρτινγκ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρονάλντο θα τραβήξει το βλέμμα του τεχνικού των «κόκκινων διαβόλων», σε τέτοιο σημείο ώστε να ζητήσει άμεσα την μεταγραφή του.

Ένα διάστημα μίας εβδομάδας ήταν αρκετό για τον προπονητή- θρύλο, ώστε να πείσει τον Κριστιάνο να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του. Τη φανέλα με το Νο7. Την οποία ο… πιτσιρικάς τίμησε και με το παραπάνω. Όπως, άλλωστε, έχει αποκαλύψει και ο μάνατζερ του Κριστιάνο, Ζόρζε Μέντες, ο Σερ Άλεξ ήταν ο μοναδικός που του προσέφερε θέση βασικού.

Έξι χρόνια ονειρικά, με εμπιστοσύνη και καθοδήγηση από τον Φέργκιουσον έφεραν τον «CR7» στο ζενίθ της ποδοσφαιρικής φαντασίωσης και του χάρισαν 10 τρόπαια, μαζί με την πρώτη του Χρυσή Μπάλα, ενώ βρισκόταν μόλις στο 23ο έτος της ζωής του. Οι τίτλοι σε Πρωτάθλημα, Champions League και FA Cup, έφεραν την κοινή υπογραφή των δύο ανδρών.

Μπορεί η νέα εποχή Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην συνοδεύεται με την παρουσία του Σερ Άλεξ στην άκρη του πάγκου, ωστόσο η φιγούρα του θα υπάρχει πάντοτε στο «Όλντ Τράφορντ»!

Υ.Γ: Ελπίζουμε, τουλάχιστον, 18 χρόνια αργότερα ο Ρονάλντο να έχει διορθώσει τις στιλιστικές του επιλογές!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης