Μια Φώτο μια Ιστορία

Το γκολ που έκανε τον Ροτζέριο Σένι και με την… βούλα τον κορυφαίο γκολτζή τερματοφύλακα στην ιστορία

Το γκολ που έκανε τον Ροτζέριο Σένι και με την… βούλα τον κορυφαίο γκολτζή τερματοφύλακα στην ιστορία

20 Αυγούστου 2006: Ο Ροτζέριο Σένι βρίσκει δίχτυα κόντρα στην Κρουζέιρο και σπάει το ρεκόρ του Λουίς Σιλαβέρτ, με αποτέλεσμα να γίνει ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

«Σήμερα, ο Ροτζέριο Σένι έφτασε σε ένα δύσκολο σημείο για κάθε επιθετικό», ήταν η ανάρτηση της Σάο Πάολο, λίγα λεπτά μετά το 3-2 της ομάδας κόντρα στην Σάντος. Το γκολ δεν το είχε πετύχει κάποιος μεγάλος φορ από αυτούς που συνηθίζει να βγάζει ο σύλλογος αλλά ο 42χρονος πορτιέρο του. Το μοναδικό της υπόθεσης;

Πως με αυτό το τέρμα, ο έμπειρος τερματοφύλακας έφτασε τα 128 γκολ σε όλη του την καριέρα. Δεν έβγαλε ποτέ τα γάντια. Μαζί με αυτά, εκτελούσε κάθε στημένη μπάλα της Σάο Πάολο, με αποτέλεσμα να γραφτεί στην ιστορία, ως ο μεγαλύτερος γκολτζής τερματοφύλακας.

Ωστόσο, η μέρα που επισφράγισε αυτό τον «τίτλο», ήταν στις 20 Αυγούστου του 2006. Η Σάο Πάολο έπαιζε κόντρα στην Κρουζέιρο για το πρωτάθλημα Βραζιλίας, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να αναλαμβάνει να εκτελέσει ένα πέναλτι και ένα φάουλ. Αμφότερα κατέληξαν στο βάθος της αντίπαλης εστίας και αποτέλεσαν τα πιο σημαντικά της καριέρας του.

Ουσιαστικά, με αυτά τα δύο γκολ, ξεπέρασε τον κάτοχο του ρεκόρ, Λουίς Σιλαβέρτ, ο οποίος είχε 63, με τον Σένι να «ανοίγει» την διαφορά με 65 γκολ. Έπειτα από αυτό, ο έμπειρος τερματοφύλακας απλώς συνέχισε να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα παρότι αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας και παραμένει ως μία από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης