Μια Φώτο μια Ιστορία

Για τον Άριεν Ρόμπεν η λύτρωση ήρθε στο μεγαλύτερο ραντεβού από όλα...

Για τον Άριεν Ρόμπεν η λύτρωση ήρθε στο μεγαλύτερο ραντεβού από όλα...

25 Μαΐου 2013: Ο Άριεν Ρόμπεν «νικά» λίγο πριν το τέλος του αγώνα του Champions League τον Ρόμαν Βαϊντενφέλερ, ξορκίζοντας έτσι τους «δαίμονες» για τον χαμένο τελικό της προηγούμενης σεζόν.

Γράφει ο Μάριος Αγγελέτος

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν αυτή που είχε πάρει το εισιτήριο στον τελικό του Champions League του 2012, με αντίπαλο την «σταχτοπούτα» Τσέλσι, μέσα στο «σπίτι» της. Στην «μάχη» του της κανονικής διάρκειας του αγώνα, οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες στο 1-1, με το βαρύτιμο τρόπαιο να κρίνεται στην παράταση. Ήταν τότε στην παράταση, όταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έκανε πέναλτι στον Φρανκ Ριμπερί, με τον Ρόμπεν να αναλαμβάνει την εκτέλεση.

Ο Ολλανδός πήρε φόρα και εκτέλεσε, με τον Πετρ Τσεχ να αποκρούει και να κρατά την Τσέλσι «ζωντανή». Τελικά ήταν οι «μπλε» που κατέκτησαν το τρόπαιο, με τον Ρόμπεν να πετά στα «σκουπίδια» την ευκαιρία να δώσει στυους Βαυαρούς το τρόπαιο. Έναν χρόνο μετά, η Μπάγερν βρέθηκε στο ίδιο μέρος, αυτή την φορά απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Τα γκολ των Μάντζουκιτς και Γκουντογκάν έδειξαν πως ο αγώνας θα πήγαινε ξανά στην παράταση. Ωστόσο ο Ρόμπεν δεν σκόπευε να επιτρέξει κάτι τέτοιο να συμβεί, ξανά. Στο 89’ ο Ριμπερί κατέβασε με στήθος την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή και προσπάθησε να βρει τον Ρόμπεν με τακουνάκι. Η μπάλα κοντράρει και στρώνεται στα πόδια του, ένα ελαφρύ «τσίμπημα» και καταλήγει στα δίχτυα του Βαϊντενφέλρ. Ο Ολλανδός τρέχει προς τους οπαδούς των Γερμανών φωνάζοντας, πανηγυρίζοντας.

Τα «Was, Was» φαίνονται ξεκάθαρα στην κάμεσα, μίλησε την στιγμή που έπρεπε, κάτι που δεν έκανε στον τελικό της προηγούμενης σεζόν. Μετά από σχεδόν 8 χρόνια, το «ταξίδι» του Ρόμπεν τελείωσε, ώντας παίκτης της αγαπημένης του Γκρόνινγκεν. Μετά από συνολικά 710 αγώνες και 246 γκολ, ο 37χρονος αποφάσιε να δώσει ένα τέλος. Οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει όσο ψηλά θα ήθελε, αλλά δεν μετάνιωσε τίποτα. Εφιάλτης όλων των αμυντικών, οι οποίοι ακόμα ψάχνουν για να σταματήσουν τον τρόπο που συγκλίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή, σκοράροντας πάντα ανενόχλητος...

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης