Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Τράπεζα της Αγγλίας ζητά ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Τράπεζα της Αγγλίας ζητά ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο
Η Τράπεζα της Αγγλίας θα χρειαστεί τη συνδρομή του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του G20

Ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ζητά η Τράπεζα της Αγγλίας.
Ειδικότερα, όπως παραδέχτηκε η ρυθμιστική αρχή, δεν είναι σε θέση να συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητες εταιρειών κρυπτονομισμάτων.
Ως εκ τούτου, οι ενέργειες των τραπεζών στην οργάνωση υπηρεσιών για την εμπορία και την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων ωθούν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης κανονιστικού πλαισίου για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η Τράπεζα της Αγγλίας λοιπόν θα χρειαστεί τη συνδρομή του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του G20.
Εξήγησε δε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εύρεση των απαραίτητων πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων θεσμικών επενδυτών και σχεδιάζει να επιταχύνει τις διεθνείς διαπραγματεύσεις για τη θέσπιση ρυθμιστικού καθεστώτος για τα κρυπτονομίσματα.
«Είναι αδύνατο να λάβουμε δεδομένα για ό,τι έχουν οι μεγάλες εταιρείες, για εμάς αυτό είναι ένα πρόβλημα. Αυτό είναι κάτι που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να το λύσει από μόνο του».
Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν απειλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στον αντίποδα, τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας (FPC) προειδοποίησε ότι η τάση της συγχώνευσης της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς κρυπτονομισμάτων με την κύρια αγορά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.
Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα της Αγγλίας πιστεύει ότι η ψηφιακή στερλίνα θα μπορούσε να γίνει το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης