Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Επέστρεψε στα 50.000 δολάρια το Bitcoin - Απώλειες 450 εκατ. δολ. για τις «αρκούδες»

Επέστρεψε στα 50.000 δολάρια το Bitcoin - Απώλειες 450 εκατ. δολ. για τις «αρκούδες»
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου βάσει κεφαλαιοποίησης άγγιξε τις 50.117 δολάρια

Επέστρεψε στα 50.000 δολάρια το Bitcoin, σημείο που είχε να βρεθεί από τις 23 Αυγούστου.
Ειδικότερα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου βάσει κεφαλαιοποίησης άγγιξε νωρίτερα τις 50.117 δολάρια.

Σύμφωνα με αναλυτές, η πορεία του Bitcoin συνδέεται με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι οργανισμοί αρχίζουν να το αποδέχονται ως μέσο πληρωμής, παρά τις επιπτώσεις που σχετίζονται με τις προσπάθειες ρύθμισης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
Όπως αναφέρει η Cointelegraph, τα 51.000 δολάρια παραμένουν το επίπεδο που πρέπει να κερδηθεί για να εδραιωθεί η συνέχεια του bull run στο Bitcoin το 2021.

Η αντίσταση ήταν έντονη σε αυτό το επίπεδο την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, με τους αναλυτές να περιμένουν να δουν αν η τελευταία άνοδος είχε τη δυναμική που απαιτείται για να αλλάξει το κρυπτονόμισμα «πίστα».
«Το Bitcoin αντιμετωπίζει το τελευταίο εμπόδιο πριν από τα 57.000 δολ.» έγραψε στο Twitter ο αναλυτής της Cointelegraph, Michaël van de Poppe, στην τελευταία του ενημέρωση.
Από την άλλη, οι «αρκούδες» και πολλοί daytraders σημείωσαν πολλές απώλειες, με τις ρευστοποιήσεις να αγγίζουν σχεδόν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες.

«Δεν είναι τόσο βαρετά τα πράγματα, τελικά»

Ως εκ τούτου, ο Σεπτέμβριος τείνει να είναι ένας «βαρετός» μήνας όσον αφορά τις αποδόσεις του Bitcoin, με την καλύτερη επίδοση να φτάνει στο 6%.
Οι προβλέψεις τιμών λαμβάνουν υπόψη αυτή την ανωμαλία, με τον PlanB να εκτιμά, στο χειρότερο σενάριο, τα 43.000 δολάρια.
Από την άλλη, εκτιμάται πως ο Οκτώβριο θα «κλείσει στα 68.000 δολ.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης