Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα καταγγελία από Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο της ιστιοπλοΐας - Κατάθεση στον εισαγγελέα

Νέα καταγγελία από Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο της ιστιοπλοΐας - Κατάθεση στον εισαγγελέα
Η Σοφία Μπεκατώρου είναι η πρώτη μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα που άνοιξε αυτεπάγγελτα
Σχετικά Άρθρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση για τις καταγγελίες βιασμού της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου.
Κατά την πολύωρη κατάθεση της στην εισαγγελία, η Ολυμπιονίκης φέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να αναφέρθηκε και σε άλλη αθλήτρια, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη της αθλήτριας αυτής φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που τον αδίκημα δεν παραγραφεί.
Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια θα λάβει κλήση από τον εισαγγελέα ώστε να καταθέσει και εκείνη για όσα βίωσε. Και όλα αυτά, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι και αυτή η αθλήτρια εκτός από τη δίκη της περίπτωση δεν θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση
της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου η οποία επί τρεις ώρες έδωσε λεπτομέρειες για το προσωπικό της δράμα στον εισαγγελέα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη.
Η Σοφία Μπεκατώρου είναι η πρώτη μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα που άνοιξε αυτεπάγγελτα.
Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, έχει αναλάβει τη διενέργεια της υπόθεσης, ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

«Να μην φοβόμαστε»

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης μετά το τέλος της διαδικασίας ανέφερε πως κατέθεσε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη και με αφορμή αυτή, θέλει να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν.
«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω με αφορμή αυτή να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν και άνθρωποι που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση.
Έτσι, ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε.
Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση των αθλητών ελπίζουμε να βοηθήσουν στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού» είπε χαρακτηριστικά η Χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας.
Η Σοφία Μπεκατώρου είχε αναφέρει σε συνέντευξή της πως όταν ήταν 21 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας και ανέφερε λεπτομέρειες στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή - Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης