Καρώ Σημαία

GP Βελγίου – Κατατακτήριες: Ο Φερστάπεν στην pole position μπροστά από τον Ράσελ!

GP Βελγίου – Κατατακτήριες: Ο Φερστάπεν στην pole position μπροστά από τον Ράσελ!
Σε μια επεισοδιακή διαδικασία, που σημαδεύτηκε από το σφοδρό ατύχημα του Λάντο Νόρις, rainman αναδείχτηκε ο Μαξ Φερστάπεν, με τον Τζορτζ Ράσελ να πετυχαίνει μια εκπληκτική 2η θέση για τον αυριανό (29/8) αγώνα.
Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση, μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την ασφαλή έξοδο των μονοθεσίων.

Εν τέλει, αποφασίστηκε οι κατατακτήριες να ξεκινήσουν στις 16:12 ώρα Ελλάδος, μετά και τις αναγνωριστικές βόλτες του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.


Με το που δόθηκε το πράσινο φως στο pit lane όλοι οι οδηγοί βγήκαν αμέσως να κάνουν τις προσπάθειές τους, θέλοντας να επωφεληθούν από μια πίστα που συνεχώς βελτιωνόταν ώστε να κατεβάσουν τους χρόνους τους.

Ωστόσο όλα κρίθηκαν στην τελευταία προσπάθεια των οδηγών, με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει την pole position, μπροστά από έναν εκπληκτικό Τζορτζ Ράσελ, o οποίος με το μονοθέσιο της Williams άφησε άφωνο όλο το Σπα και πήρε τη 2η θέση. Ο Χάμιλτον σταμάτησε μόλις 13 χιλιοστά πίσω από τον Ράσελ, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να παίρνει την 4η θέση. Ακολούθησαν οι Φέτελ, Γκασλί, Πέρεζ, Μπότας, Οκόν και ο Νόρις που δεν χρονομετρήθηκε.

Το ατύχημα


Η κατάσταση στην πίστα είχε επιδεινωθεί αρκετά λόγω της βροχής και αυτό φάνηκε σε λίγα λεπτά, όταν ο Νόρις, όντας ο μοναδικός που είχε επιχειρήσει ένα γρήγορο γύρο είχε σφοδρό ατύχημα στην Eau Rouge προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην MCL35M του και θέτοντας τη διαδικασία υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Ο νεαρός οδηγός ευτυχώς βγήκε χωρίς πρόβλημα, κρατώντας ωστόσο το δεξί του χέρι, με τη ζημιά που προκλήθηκε να προϊδεάζει για ποινή για τον αυριανό αγώνα, εφόσον ο Νόρις κριθεί σε κατάσταση να τρέξει.


Αποτελέσματα QP GP Βελγίου

spa_qp.jpg

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης