Καρώ Σημαία

Formula 1: «Χόρεψε» στην Ουγγαρία ο Χάμιλτον και πήρε την pole position!

Formula 1: «Χόρεψε» στην Ουγγαρία ο Χάμιλτον και πήρε την pole position!
Ο Λιούις Χάμιλτον ξεπέρασε το «εμπόδιο» του Μαξ Φερστάπεν και πήρε την pole position για το Grand Prix Ουγγαρίας, ενώ ο Βάλτερι Μπότας βρέθηκε στην θέση, με την Marcedes να κάνει έτσι το 1-2.

Εκτός οι… συνήθεις ύποπτοι

Λίγο μετά την έναρξη του Q1, ο Φερστάπεν ήταν αυτός που είχε τον καλύτερο ρυθμό και βρισκόταν στην κορυφή, με τις δύο Mercedes να ακολουθούν. Την ίδια ώρα, ο Μικ Σουμάχερ παρέμενε στο γκαράζ της Haas, περιμένοντας τους μηχανικούς της ομάδα να επιδιορθώσουν τις ζημιές που είχαν προκληθεί στο μονοθέσιο, μετά από το ατύχημα του σα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά.

1_30.jpg

Μετά την λήξη του Q1, ο Φερστάπεν ήταν πρώτος, με τον Χάμιλτον να ακολουθεί. Στις τελευταίες θέσεις βρέθηκαν για άλλη μία φορά οι πιλότοι της Haas, με τον Σουμάχερ να μην σημειώνει χρόνο και να εκκινεί 20ος την Κυριακή (1/8), ενώ ο Νικίτα Μαζέπιν θα είναι 19ος. Η Williams είδε για πρώτη φορά φέτος και τους δύο πιλότους να μένουν εκτός Q2, με τον Νίκολας Λατίφι να είναι στην 18η θέση και τον Τζορτζ Ράσελ στην 17η, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο 16ος Γιούκι Τσουνόντα της Alpha Tauri.

Καταστροφή για τον Σάινθ

Λίγο πριν τα μισά του Q2, χρειάστηκε να βγει η κόκκινη σημαία, με τον Κάρλος Σάινθ να έχει καταλήξει στις μπαριέρες. Ο πιλότος της Ferrari έχασε το έλεγχο της SF21 και βρήκε με την αριστερή πλευρά, προσπάθησε να επιστρέψει στα πιτ, ωστόσο η εμπρός πτέρυγα έσπασε και σφηνώθηκε κάτω από το μονοθέσιο του, με τον Ισπανό να μένει εκτός.

2_45.jpg

Μετά από περίπου δέκα λεπτά το μονοθέσια επέστρεψαν στην πίστα, ο Φερστάπεν βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση, με τους Λάντο Νόρις (McLaren) και Πιερ Γκασλί (Alpha Tuari) να ακολουθούν. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Σάινθ στην 15η θέση, που δεν σημείωσε χρόνο, ενώ Αντόνιο Τζιοβινάτσι με την Alfa Romeo θα βρεθεί στην 14η θέση. Ο Κίμι Ραϊκόνεν έβαλε την Alfa στο Q2 και θα είναι 13ος, με τους Λανς Στρολ της Aston Martin και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της McLaren να παίρνουν την 12η και την 11η θέση.

Κυριαρχία για τις Mercedes στο Χουνγκαρόρινγκ

Μετά το ξεκίνημα του Q3, ο Χάμιλτον έκανε απευθείας τον καλύτερο χρόνο, με τους Μπότας, Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ να ακολουθούν. Στην συνέχεια οι πιλότοι δεν κατάφεραν στην τελευταία τους γρήγορη προσπάθεια να «κατεβάσουν» τον χρόνο, με τον Βρετανό να είναι αυτός που πήρε την pole position με 1:15.419. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο ομόσταβλος του, με τον Μπότας να κάνει 1:15.724.

3_1_2.jpg

Στην δεύτερη σχάρα εκκίνηση θα είναι το δίδυμο της Red Bull, με τον Φερστάπεν (1:15.840) να είναι 3ος και ο Πέρεζ (1:16.421) 4ος. Επιστροφή στην θέση για τον Γκασλί (1:16.483), με τον Νόρις (1:16.489) να ακολουθεί στην 6η θέση.

Στην θέση του γκριντ θα είναι ο Σαρλ Λεκλέρ (1:16.496) με την Ferrari, με τους πιλότους της Alpine, Εστέμπαν Οκόν (1:16.653) και Φερνάντο Αλόνσο (1:16.715) να βρίσκονται στην και θέση. Τέλος, την δεκάδα συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ (1:16.750) με την Aston Martin.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης