Καρώ Σημαία

Τότο Βολφ: «Η προσωπική επίθεση της Red Bull είναι υπερβολική»

Τότο Βολφ: «Η προσωπική επίθεση της Red Bull είναι υπερβολική»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα ήθελε να αφήσουν πίσω το σκηνικό ανάμεσα σε Χάμιλτον και Φερστάπεν.
Σχετικά Άρθρα

Ο Τότο Βολφ, εξέφρασε την ανησυχία του για την έκταση των προσωπικών επιθέσεων της Red Bull μετά το Βρετανικό Grand Prix, ελπίζοντας ωστόσο ότι θα μπορέσουν να «ξανά χτίσουν» έναν επαγγελματικό ανταγωνισμό στη Formula 1.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Motorsport.com για πρώτη φορά μετά το Σαββατοκύριακο του Silverstone, και έπειτα από τις ρατσιστικές επιθέσεις προς τον Λουίς Χάμιλτον μετά τη σύγκρουσή του με τον Μαξ Φερστάπεν, ο Τότο Βόλφ ανέφερε στις δηλώσεις πως τα γεγονότα της Κυριακής έχουν «ξεφύγει».

Ο σύμβουλος της Red Bull Motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, κατηγόρησε τον Χάμιλτον για «απερίσκεπτη οδήγηση» και είπε ότι η Mercedes έδειξε το «στιλ» της γιορτάζοντας τη νίκη, ενώ ο Φερστάπεν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Χάμιλτον ότι ήταν «ασεβής» με τους πανηγυρισμούς του, ενώ ο προϊστάμενος της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ χαρακτήρισε «άδικο» τον Άγγλο πιλότο.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


«Νομίζω ότι μπορείτε να καταλάβετε ότι από την τοποθέτηση των δύο ομάδων η κατάσταση ήταν σοκαριστική. Το καταλαβαίνω αυτό. Ωστόσο, η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε, καθιστώντας την τόσο προσωπική και άμεση, ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ σε αυτό το άθλημα».

Έπειτα σχολίασε το Tweet που έστειλε ο Φερστάπεν την Κυριακή το βράδυ για τον Χάμιλτον, αποκαλώντας τον «αντιαθλητικό» και τα σχόλια του πατέρα του Τζος: «Κατανοώ την προκατάληψη για το ίδιο το ατύχημα και τα συναισθήματα ενός πατέρα, και μάλλον θα έκανε το ίδιο. Αλλά θα χρησιμοποιούσα μια διαφορετική γλώσσα».

Ενώ τα ολλανδικά ΜΜΕ ενημέρωσης ανέφεραν την Τετάρτη ότι ο Χάμιλτον προσέγγισε τον Φερστάπεν για πρώτη φορά μετά το περιστατικό, με τον Τότο Βολφ να ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει με την ομάδα της Red Bull. Ωστόσο, ο διευθυντής της ομάδας είπε ότι όταν η κατάσταση έχει ηρεμήσει, σκοπεύει να έρθει σε επαφή με την ομάδα του Μίλτον Κέινς.

«Νομίζω ότι όταν τα συναισθήματα έχουν υποχωρήσει, θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την επαγγελματική μας σχέση για το καλό της Formula 1. Αλλά πέρα από αυτό, δεν υπήρξαν συζητήσεις και δεν χρειάζεται άλλωστε».

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί ότι η Red Bull θα ερευνήσει το θέμα, ο Βολφ είπε: «Αυτοί είναι η Formula 1. Κανένα από αυτά δεν με ανησυχεί».

Ο Τότο Βόλφ μίλησε αρκετές φορές με τον Χάμιλτον μετά από το βρετανικό GP και τόνισε ότι παρά τη διαμάχη, ο οδηγός της Mercedes δεν επηρεάστηκε σοβαρά από την αντίδραση μετά τον αγώνα.

«Νομίζω ότι είναι αρκετά χαλαρός, ειλικρινά. Είναι μια πολύ δύσκολη ιστορία και μερικά από τα σχόλια που έγιναν ήταν πολύ προσωπικά και πιθανότατα πυροδότησαν την κατάσταση περισσότερο. Αλλά γενικά είναι ήσυχος».

Ο Βολφ τόνισε επίσης ότι η ομάδα της Mercedes είναι απομονωμένη από αυτό που συνέβη, καθώς εξακολουθούν να είναι πλήρως επικεντρωμένοι στην προσπάθεια να κερδίσουν τη φετινή μάχη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι η διαμάχη και η πόλωση είναι καλή αφήγηση και καλό περιεχόμενο για το άθλημα. Πρέπει απλώς να αποφύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις για χάρη του αθλήματος. Ότι είναι να δείξουμε ας το δείξουμε στην πίστα. Αλλά και πάλι, όλοι πρέπει να κρίνουν πώς θέλουν να το κάνουν.

Το πρωτάθλημα παραμένει μακρύ και υπάρχουν πολλοί, πολλοί πόντοι ακόμη. Πρέπει απλώς να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε κάποια απόδοση για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε για τις νίκες. Η διαμάχη είναι περισσότερο εξωτερικό πράγμα και όχι κάτι που αντιλαμβανόμαστε ως αντίκτυπο στον οργανισμό εσωτερικά».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης