Καρώ Σημαία

Formula 1: Poleman στην Στυρία ο Φερστάπεν!

Formula 1: Poleman στην Στυρία ο Φερστάπεν!
Την pole position πανηγύρισε μέσα στο «σπίτι» του ο Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό πιλότο να εκκινεί από την 1η θέση στο Grand Prix της Στυρίας.

Δεύτερη συνεχόμενη pole position για τον Μαξ Φερστάπεν στην Formula 1, με τον πιλότο της Red Bull να εκκινεί πρώτος την Κυριακή στο Grand Prix της Στυρίας. Πίσω του θα βρεθεί ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς μπορεί ο Βάλτερι Μπότας να είχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, ωστόσο η ποινή τριών θέσεων από την Παρασκευή τον αφήνει στην 5η θέση.

Προβλήματα για Alfa Romeo και Alpine

Στο Q1 ο Νίκολας Λατίφι της Williams έκανε την πρώτη χρονομετρημένη προσπάθεια, με τον Μαξ Φερστάπεν να κάνει νωρίς τον ταχύτερο γύρο. Προς στιγμήν βγήκε κίτρινη σημαία, όταν ο Κίμι Ραϊκόνεν της Alfa Romeo βγήκε εκτός πίστας και κινδύνεψε να μείνει εκτός διαδικασίας. Τελικά στο τέλος ο Φινλανδός δεν κατάφερε να συνεχίσει, εκκινώντας 18ος στον κυριακάτικο αγώνα.

ocon.jpg

Στην 20η και 19η θέση τερμάτισαν οι Νικίτα Μαζέπιν και Μικ Σουμάχερ της Haas, ενώ μεγάλη απογοήτευση για την Alpine, με τον Εστεμπάν Οκόν να είναι 17ος. Στην 16η θέση έμεινε ο Λατίφι, χάνοντας το Q2 για περίπου 30 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Εντυπωσιάζουν οι Alpha Tauri, απογοητεύουν οι Ferrari

Στο Q2 η Alpha Tauri με τον Πιερ Γκασλί έκαναν την έκπληξη, με τον Γάλλο πιλότο να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα λεπτά, με τους Φερστάπεν – Μπότας να ακολουθούν. Την ίδια ώρα, οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ είχαν κολλήσει στην 10η και 11η θέση. Στο τέλος του Q2 ο Σέρχιο Πέρεζ με την Red Bull, καθώς ο γύρος τουΧάμιλτον διεγράφθη και έμεινε στην 5η θέση.

gasly.jpg

Στο τέλος του Q2 υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις, με τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι της Alfa Romeo να είναι 15ος, ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin 14ος και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της McLaren στην 13η θέση. Τεράστιο πλήγμα για την Ferrari, με τον Σάινθ να μένει 12ος, ενώ σπουδαίο αποτέλεσμα για την Williams και τον Τζορτζ Ράσελ, με τον Βρετανό να είναι 11ος.

«Περίπατος» για Red Bull, «πικρό» το αποτέλεσμα για Μπότας

Στην αρχή του Q3 ο Φερστάπεν βρέθηκε από την αρχή στην κορυφή, με τους Χάμιλτον, Νόρις, Μπότας και Πέρεζ να ακολουθούν. Στο τέλος της διαδικασίας ο Ολλανδός πήρε εύκολα την pole position, με τον Μπότας να ακολουθεί (1:04.035), ωστόσο λόγο της ποινής 3 θέσεων που είχε δεχθεί από τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής (25/6), θα ξεκινήσει από την 5η θέση. Πίσω από τον Φερστάπεν θα βρεθεί ο Χάμιλτον (1:04.067), ενώ στην δεύτερη σχάρα θα είναι οι Λάντο Νόρις της McLaren (1:04.120) και Πέρεζ (1:04.168).

verstappen.jpg

Άλλη ένα καλό αποτέλεσμα για τον Γκασλί, με τον Γάλλο πιλότο να εκκινεί 6ος (1:04.236), με τον Λεκλέρ να ακολουθεί (1:04.472). Στην 8η θέση θα βρεθεί ο Γιούκι Τσουνόντα της Alpha Tauri (1:04.514), στην 9η ο Φερνάντο Αλόνσο της Alpine (1:04.574) και τον Λανς Στρολ με την Aston Martin να συμπληρώνει την δεκάδα (1:04.708).

gp_styrian.jpg

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης