Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ) εξαίρει τις προσπάθειες της Ελλάδας, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν σχεδιάζεται νέο haircut στο ελληνικό χρέος – Δεν αποκλείει νέο πακέτο στήριξης μετά το 2020

tags :
Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ)  εξαίρει τις προσπάθειες της Ελλάδας, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν σχεδιάζεται νέο haircut στο ελληνικό χρέος – Δεν αποκλείει νέο πακέτο στήριξης μετά το 2020
Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, στέλνει μήνυμα στήριξης στην Αθήνα, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σχεδιαστεί νέο haircut στο ελληνικό χρέος.
Ο Γερμανός αξιωματούχος, σε συνέντευξη στο δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF και στο βραδινό μαγκαζίνο, εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας για τη συρρίκνωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» τόνισε ο Schaeuble και σημείωσε  η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται, απόδειξη ότι τα μέτρα της κυβέρνησης εμφανίζουν θετικά αποτελέσματα. Παράλληλα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αυτά τα μέτρα, θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, ακόμη και στην περίπτωση κοινωνικών αντιδράσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπογράμμισε το γεγονός ότι ενδεχόμενο νέο «κούρεμα» στις αγορές, θα προκαλούσε αναστάτωση στις αγορές. Ωστόσο, δεν απέκλεισε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, μετά το 2020.

Αισιοδοξία από την τουριστική κίνηση

Ο κ. Schaeuble τόνισε μάλιστα ότι «η Ελλάδα παρουσιάζει πλέον μια καλύτερη οικονομική ανάπτυξη».  Σχετικά με την τουριστική κίνηση φέτος επισήμανε ότι «η τρέχουσα τουριστική σεζόν είναι καλύτερη από την περσινή και θα ήταν κρίμα εάν γενικές απεργίες ή παρόμοιες ενέργειες έθεταν αυτή την εξέλιξη σε κίνδυνο».
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για θετικά σημάδια ανάκαμψης τονίζοντας την ανάγκη τόνωσης της οικονομίας με κομβικές διαρθρωτικές κινήσεις. Η Ελλάδα, είπε, «έχει βελτιώσει σημαντικά  τις εξαγωγές της προς τρίτες χώρες, πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα και όλα αυτά είναι θετικές εξελίξεις». Ωστόσο, ο υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει μια υπερδιογκωμένη δημόσια διοίκηση και δεν γίνεται αυτό να αλλάξει εάν δεν υπάρξουν κάποια μέτρα προσαρμογής». «Το μόνο  που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ελλάδα», λέει στη συνέχεια ο κ. Σόιμπλε, «είναι να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη. Οι προσπάθειες αποδίδουν και θα συνεχίσουν να αποδίδουν».

Το πρόγραμμα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ

Ο W. Schaeuble θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του στις 12:30 με ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Στις 15:15 θα συναντηθεί, επίσης στο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο.
Θα ακολουθήσει στις 16:00 επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα υπογραφεί το μνημόνιο για το επενδυτικό ταμείο και θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γ.Στουρνάρα και τον Κ. Χατζηδάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης