Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η ΤτΕ και ο Γ. Προβόπουλος έκαναν το χρέος τους ήρθε η ώρα των διοικήσεων να αποδείξουν την αξία τους και να αναδείξουν την στρατηγική τους – Σχεδόν όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, δημιουργήθηκαν 4 σχεδόν ισότιμες τράπεζες στην Ελλάδα

    Η ΤτΕ και ο Γ. Προβόπουλος έκαναν το χρέος τους ήρθε η ώρα των διοικήσεων να αποδείξουν την αξία τους και να αναδείξουν την στρατηγική τους – Σχεδόν όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, δημιουργήθηκαν 4 σχεδόν ισότιμες τράπεζες στην Ελλάδα
Η ΤτΕ και ο Γ. Προβόπουλος έκαναν το χρέος τους ήρθε η ώρα των διοικήσεων να αποδείξουν την αξία τους και να αναδείξουν την στρατηγική τους.
Οι επιλογές των διοικήσεων, οι στρατηγικές που θα ακολουθήσουν και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα πάρουν θα καθορίσουν την έκβαση των νέων ισορροπιών στο ελληνικό banking.

Ο ανασχεδιασμός είχε ένα στόχο να ξεκινήσουν περίπου από την ίδια αφετηρία, δημιουργήθηκαν 4 σχεδόν ισότιμες τράπεζες στην Ελλάδα
Η Τράπεζα της Ελλάδος επιτέλεσε στο ακέραιο το χρέος της σχεδίασε πριν 2,5 χρόνια με μεγάλη ακρίβεια το νέο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ο στόχος ήταν να δημιουργηθούν 4 σχεδόν ισότιμες ελληνικές τράπεζες.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Εθνική εμφανίζει ενεργητικό 104 δισεκ. ευρώ η Πειραιώς 100 δισεκ. ευρώ η Alpha bank 72 δισεκ και η Eurobank 79,4 δισεκ. ευρώ.
Αφαιρώντας τις προβλέψεις η Εθνική εμφανίζει καθαρό ενεργητικό 96 δισεκ. ευρώ η Πειραιώς 88 δισεκ. ευρώ η Eurobank 72 δισεκ. ευρώ και η Alpha bank 61 δισεκ. ευρώ.
Πριν 2,5 χρόνια επανασχεδιάστηκε το ελληνικό banking με βασική στρατηγική, να δημιουργηθούν σχετικά ισοδύναμες τράπεζες, εξέλιξη που αποδέχθηκε πλήρως η Τρόικα και τα νέα τραπεζικά σχήματα που θα δημιουργηθούν να αποτελέσουν τον νέο πυλώνα του banking στην Ελλάδα.
Η ΤτΕ επιτέλεσε άριστα αυτό το έργο, η ΤτΕ έκανε την δουλειά της να δημιουργήσει 4 σχεδόν ισότιμες τράπεζες.
Πλέον το βάρος πέφτει αποκλειστικά στις διοικήσεις με τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουν, για να ξεχωρίσουν και να επιτύχουν υψηλές αποδόσεις στο μέλλον.
Οι τράπεζες ξεκινούν από την ίδια την αφετηρία.
Η επανεκκίνηση του τραπεζικού κλάδου δεν ξεκινάει με πριμοδοτούμενους και μη.
Η επανεκκίνηση του τραπεζικού κλάδου ξεκινάει με τις 4 συστημικές τράπεζες σχεδόν από το ίδιο σημείο εκκίνησης και πλέον οι ικανότητες των managements θα κάνουν την διαφορά από τούδε και στο εξής.

Συγκρίνοντας τις συστημικές τράπεζες

Ποσά δισεκ. ευρώ

Τράπεζα

Ενεργητικό

Προβλέψεις

Κεφάλαια

Εθνική

104

7,8

5,3

Πειραιώς

99,1

11,7

8,8

Eurobank

79,4

6

4

Alpha

71,8

10

7,7

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης