Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Μειώνεται από 1/08/2013 ο ΦΠΑ στην εστίαση - Δεν θα εφαρμοστεί πρόσθετος φόρος 2/1οοο στους τζίρους των επιχειρήσεων - Δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς των στρατιωτικών

tags :
Σαμαράς: Μειώνεται από 1/08/2013 ο ΦΠΑ στην εστίαση - Δεν θα εφαρμοστεί πρόσθετος φόρος 2/1οοο στους τζίρους των επιχειρήσεων - Δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς των στρατιωτικών
Την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1/08/2013 στο 13% από το 23% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος.
«Είναι μήνες τώρα που πήρα πάνω αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρου στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο. Το είχα υποσχεθεί πριν ένα χρόνο. Σήμερα η κυβέρνηση το πραγματοποιεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθπουργός.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα εφαρμοστεί πρόσθετος φόρος 2/1οοο στους τζίρους των επιχειρήσεων και δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς των στρατιωτικών, λόγω της επίτευξης των στόχων.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις, αρκεί βέβαια να μειωθεί η φοροδιαφυγή.
Πρέπει να πληρώνουν όλοι οι Έλληνες τους φόρους τους, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, καθώς μόνο έτσι θα μειωθεί η φορολογία. Την ανηφόρα θα την ανεβούμε και θα φτάσουμε έως το τέλος, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Είναι κοντά το τέλος.  Δεν κάνουμε πίσω», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Τα καταστήματα θα πρέπει να κόβουν αποδείξεις, τόνισε ο πρωθυπουργός. Εάν η φοροδιαφυγή μείνει σε αυτά τα επίπεδα, ο ΦΠΑ θα πρέπει να επιστρέψει στο 23%, σημείωσε.
«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι έχουμε πετύχει τους στόχους».
Να σημειωθεί ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί πιλοτικά από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.


Την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση «χαιρετίζει» η Κομισιόν - «Δίχως δημοσιονομική επιβάρυνση η εφαρμογή του μέτρου» - «Κλειδί» η χρονική διάρκεια - «Πιθανόν» έως και το τέλος του 2013 η διατήρηση του ΦΠΑ στο 13%

Την μείωση του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης «χαιρέτισε» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του εκπροσώπου του Επίτροπου O. Rehn, S. O’ Connor.
Καθιστώντας πιθανό το ενδεχόμενο εφαρμογής του μέτρου δίχως δημοσιονομική επιβάρυνση, ο S. O’ Connor ξεκαθάρισε πως «εργαστήκαμε τις τελευταίες μέρες και κατέστη δυνατό να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να δημιουργηθούν δημοσιονομικοί κίνδυνοι, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι σε προσωρινή βάση».
Βέβαια, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος κατέστησε εξόχως αναγκαία την υλοποίηση του μέτρο σε προσωρινή βάση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, ενέχει ο κίνδυνος δημοσιονομικής επιβάρυνσης.
Παράλληλα, εκτίμησε πως η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται να διατηρήσει την μείωση στο 13% από το 23% προηγουμένως, από την 1η Αυγούστου έως και το τέλος του 2013.
Καταλήγοντας, ο S. O’ Connor υπογράμμισε πως η αποδοτικότητα του μέτρου θα αξιολογηθεί τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης