Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σωματείο Εργαζομένων Eurobank: Οι ισορροπίες στο τραπεζικό σύστημα αποκαθίστανται - Το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας η ιδιωτικοποίηση της τράπεζας - Με αξιοκρατία και ίση μεταχείριση, η αξιοποίηση του προσωπικού του ΤΤ και της Proton Bank

tags :
Σωματείο Εργαζομένων Eurobank: Οι ισορροπίες στο τραπεζικό σύστημα αποκαθίστανται - Το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας η ιδιωτικοποίηση της τράπεζας - Με αξιοκρατία και ίση μεταχείριση, η αξιοποίηση του προσωπικού του ΤΤ και της Proton Bank
Τη θέση πως αποκαθίστανται οι ισορροπίες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων της Eurobank, το προεδρείο του οποίου είχε σήμερα συνάντηση με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Χρήστο Μεγάλου και τη Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα Αθηνά Δεσύπρη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, επιβεβαιώθηκε επίσημα:
- Η εξαγορά του 100% των Τραπεζών Νέα Proton Bank και Νέο Ταχυδρομικό
Ταμιευτήριο (Τ.Τ.).
- Ειδικά για το Νέο Τ.Τ. η προσφορά της Eurobank επελέγη βάσει της εισήγησης της Goldman Sachs, ως η καλύτερη από τις υπόλοιπες τρεις, των Τραπεζών Alpha Bank, E.T.E. και Πειραιώς, μετά από πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τ.Χ.Σ. και ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου, το Σάββατο 13/07/2013.
- Ουδεμία παραβίαση των όρων του διαγωνισμού συντελέστηκε, ούτε υπήρξαν νομικά κενά, σε μία αγοραπωλησία, όπου μεγαλομέτοχος και από τις δύο πλευρές (αγοραστή και πωλητών), ήταν το Τ.Χ.Σ.! Καμία ξένη Τράπεζα δεν επέδειξε ενδιαφέρον για την ως άνω συναλλαγή…
- Αύριο (16/07/2013) αναμένεται η υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας του Τ.Χ.Σ. με την Eurobank για την εξαγορά του Νέου Τ.Τ.
- Το επόμενο βήμα του νέου, σύγχρονου κι ευρωπαϊκού Τραπεζικού Ομίλου της Eurobank είναι η ιδιωτικοποίηση του που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα της Ελληνικής Οικονομίας, για να βγει η χώρα από την επενδυτική απομόνωση…

Το ενθαρρυντικό στοιχείο, όπως επίσημα ενημέρωσε το Σωματείο, ο κ. Χρήστος Μεγάλου είναι ότι ήδη υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ξένων οίκων, για την Τράπεζα που ήδη έχουν αξιολογήσει θετικά:
Το άρτιο Ανθρώπινο Δυναμικό της (εξειδίκευση, πειθαρχία, νεαρή ηλικία).
Τα συστήματα και τις δομές της Τράπεζας.
Την σημαντική μείωση του λειτουργικού της κόστους (30% από το 2008 έως και το 2012).
Τα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου.
Το περιθώριο για την συμμετοχή επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας είναι μέχρι το τέλος του έτους.

H θέση του Σωματείου

1. Η όλη εξέλιξη είναι απόλυτα θετική για το παρόν και το μέλλον του νέου Ομίλου της Eurobank και των εργαζομένων σε αυτόν. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν συμβάλλει και οι θέσεις/προσπάθειες του Σωματείου  που με ρεαλισμό είχε διαβλέψει το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην Οικονομία και στις Τράπεζες στην εποχή των μνημονίων προτάσσοντας ανάλογες λύσεις (ιδιωτικοποίηση).
2. Οι «απομηχανής θεοί της αρχαιοελληνικής τραγωδίας» έχουν πεθάνει! Το Κράτος αποδείχτηκε ανίκανο να αυτοδιαχειριστεί. Εξαιτίας της πολυετούς και επαναλαμβανόμενης κακής δημοσιονομικής διαχείρισης του Δημόσιου Τομέα της Οικονομίας φτάσαμε στις κρίσεις χρέους, ελλειμμάτων, ρευστότητας και αξιοπιστίας που μας οδήγησαν στις «δαγκάνες» των Μνημονίων. Δεν μπορεί να υπάρχουν σήμερα «κρατικοδίαιτοι» θιασώτες για νέο, μεγαλύτερο κράτος ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε (Eurobank), εκτός και αν εκτελούν διατεταγμένη κομματική υπηρεσία, για ίδιον όφελος!
Οι εργαζόμενοι, όμως, πλήρωσαν ακριβά και πληρώνουν ακόμη, αυτόν τον πνιγηρό εναγκαλισμό του Κράτους με τα κόμματα και τα παρακλάδια τους που είχαν συνθέσει το πελατειακό σύγχρονο, σύνδρομο του «Λαοκόωντα» από το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε. Οι «Αρχιερείς» της διαπλοκής και του ρουσφετιού στην «πλάτη» του φορολογούμενου πολίτη δεν νομιμοποιούνται να μιλάνε σήμερα για «διαπλεκόμενα συμφέροντα» στο deal της Eurobank με το Νέο Τ.Τ. και τη Νέα Proton Bank.
Είδαμε την στάση τους και στην προγενέστερη «διαμόρφωση» του νέου, τραπεζικού χάρτη της χώρας…
3. Οι εργαζόμενοι στην Eurobank δέχτηκαν τριπλό «σοκ», από:
- Την αποχώρηση του μεγαλομετόχου (Όμιλος Λάτση).
- Την πρακτικώς αδύνατη συγκέντρωση του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην Α.Μ.Κ. της Τράπεζας.
- Την αλλαγή του management της Τράπεζας μετά από 22 χρόνια.
Παρ’ όλα ταύτα επέδειξαν αντοχή και κράτησαν! Απέδειξαν ότι έχουν ταυτότητα και πιστεύουν στην Τράπεζα τους (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μεγαλοστελεχών που «δραπέτευσαν»).
Οι εργαζόμενοι στην Eurobank αποδεικνύεται ότι είναι το μεγαλύτερο “Asset” της Τράπεζας για την πορεία της προς το μέλλον.
Σε αυτούς τους εργαζόμενους δίνεται τώρα η ευκαιρία να αποδείξουν ότι η «συστημική ευστάθεια» ήταν προϋπόθεση, για να φανεί η αξία τους και όχι εύνοια σκοτεινών κύκλων…

Μήνυμα του Σωματείου Eργαζόμενων Eurobank προς νέους συναδέλφους ΤΤ και Proton Bank

Ως η πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων της Τράπεζας ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ τους νέους μας συναδέλφους στον Οργανισμό της Eurobank.
Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με την συνδικαλιστική εκπροσώπηση όλων των νέων μας συναδέλφων και τα σωματεία τους, αφού μας ενώνει ο κοινός σκοπός:
Η προστασία της απασχόλησης του συνόλου του Προσωπικού και όλων των δικαιωμάτων και των συμφερόντων που μέχρι σήμερα έχουν κατακτηθεί σε κάθε χώρο.
Αυτό είπαμε σήμερα και στην συνάντηση που είχαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Χρήστο Μεγάλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι ο χώρος της νέας Τράπεζας χρειάζεται όραμα, προοπτική και δεν αντέχει άλλο σε νέες μισθολογικές μειώσεις. Οι «οικονομίες κλίμακος» σε Προσωπικό και παροχές έχουν εξαντληθεί εκατέρωθεν και δεν πρέπει να γίνουν νέες…
Η ιστορική διαδρομή του καθένα θα πρέπει να γίνει σεβαστή, με βασική αρχή την αξιοκρατία και την ίση μεταχείριση, ανεξαρτήτως Τράπεζας προέλευσης κάθε εργαζόμενου.
Επειδή, η καλύτερη στιγμή της θεωρίας είναι η ΠΡΑΞΗ θα εκτιμήσουμε στην πορεία του χρόνου τις σημερινές μας πρώτες επισημάνσεις από μία πραγματικά ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΑΣΗ στην οποία εισήλθαμε ως Εργαζόμενοι και ως Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης