Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μάχη για τη "μαύρη τρύπα" του ΕΟΠΥΥ - Μπαράζ καταγγελιών από τον ΠΣΦ για τα Κέντρα Αποκατάστασης-Αποθεραπείας - Διπλαστιάστηκαν οι δαπάνες για τη φυσικοθεραπεία το 2012...

tags :
Μάχη για τη
Μπαράζ καταγγελιών εξαπολύει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Ελλάδας προς τα Κέντρα Αποκατάστασης – Αποθεραπείας (ΚΑΑ), με αφορμή την ολοένα μεγαλύτερη "μαύρη τρύπα" του ΕΟΠΥΥ. Το 2012 τα χρήματα που διατέθηκαν για φυσικοθεραπεία-αποθεραπεία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ διπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα να στοχοποείται ο ΠΣΦ, "αδίκως", όπως ο σύλλογος υποστηρίζει.
Οι φυσικοθεραπευτές  καταγγέλουν πως ο ισχύων Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ "επιδοτεί" τη λειτουργία των ΚΑΑ, «ωθώντας» τους ασφαλισμένους πρωτίστως σε αυτά και όχι εν γένει στο πεδίο που περιλαμβάνει και τους ελευθεροεπαγγελματίες φυσικοθεραπευτές.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ δείχνουν πως διέθεσε 90 εκατ. ευρώ το 2012 για φυσικοθεραπεία- αποκατάσταση- αποθεραπεία των ασφαλισμένων του από 55 εκατ. το 2011. Η δαπάνη για την φυσικοθεραπεία, η οποία σημειωτέον αντιπροσωπεύει το 1,2% του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, ουσιαστικά αναγνωρίστηκε με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του Οργανισμού, ο οποίος αποζημίωσε για πρώτη φορά με την ίδια ενιαία τιμή τις σχετικές πράξεις φυσικοθεραπείας – αποκατάστασης για όλους τους ασφαλισμένους στην τιμή του 20 ευρώ ανά συνεδρία –πριν από τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπεία είχαν ασφαλισμένοι μόνο του ΙΚΑ και του ΟΠΑΔ και η αποζημίωση ήταν 1,25 ευρώ τη  συνεδρία.
Ο ΠΣΦ καταγγέλει ενδεικτικά, ως προς επίρρωση των επιχειρημάτων του, πως στη Θεσσαλία υπάρχουν οκτώ Κέντρα Αποκατάστασης – Αποθεραπείας, όσα διαθέτει και το Βέλγιo, ενώ επισημαίνει πως η πλειοψηφία των περιστατικών μπορούν να αντιμετωπιστούν εκτός των κέντρων.
Στα Κέντρα φιλοξενούνται πολλά βαριά περιστατικά, τα οποία υπάρχουν  στα… χαρτιά, για να  δικαιολογούν τις υψηλές χρεώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης