Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματίζει η υψηλή τραπεζική φορολογία στη Γερμανία

Προβληματίζει η υψηλή τραπεζική φορολογία στη Γερμανία
Σε αναταραχή βρίσκονται οι μεγάλες γερμανικές τράπεζες, Deutsche Bank κατά πρώτο λόγο και Commerzbank κατά δεύτερο, λόγω της μεγάλης φορολόγησης κατά 15% των κερδών που εμφανίζουν.
Οι περιορισμοί ετήσιας φορολόγησης που επιβλήθηκαν φέτος θα ανακουφίσουν, σύμφωνα με τους αναλυτές, τη Deutsche Bank. Oι γερμανικές τράπεζες απέδωσαν σημείωμα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με το οποίο προειδοποίησαν ότι η φορολόγηση του 15% ίσως να μην ισχύσει εξ ολοκλήρου μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.
Στελέχη της Deutsche Bank εκτιμούν ότι η φορολογία θα απορροφήσει όχι παραπάνω από το8% των μικτών κερδών, βάσει μετρήσεων του 2009 και τροπολογιών της Γερμανικής Τραπεζικής Ένωσης. Τα μέλη της Ένωσης υποστηρίζουν ότι οι γερμανικές τράπεζες προέβησαν το 2010 σε κινήσεις κεφαλαιακής επάρκειας για να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες της Βασιλείας και αυτό τους γύρισε μπούμερανγκ.
Σκοπός της ένωσης τραπεζών είναι η δημιουργία ενός κοινού ταμείου ύψους 70 δισ. ευρώ το οποίο θα αναλαμβάνει την αποπληρωμή των οφειλών από τη φορολόγηση στην περίπτωση που αυτές είναι πολύ μεγάλες. Οι τράπεζες μέχρι στιγμής δεν αποδέχονται την πρόταση επειδή δεν επιθυμούν να επιβαρυνθούν με νέες εκροές κεφαλαίων για τη σύσταση του ταμείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης