Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ξεκινά κάλυψη των αξιολογήσεων για την Κύπρο ο καναδικός οίκος DBRS - Δίδει πρώτη αξιολόγηση CCC για την κυπριακή οικονομία

tags :
Ξεκινά κάλυψη των αξιολογήσεων για την Κύπρο ο καναδικός οίκος DBRS - Δίδει πρώτη αξιολόγηση CCC για την κυπριακή οικονομία
Την έναρξη κάλυψης των αξιολογήσεων της Κύπρου ανακοίνωσε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS.
Eιδικότερα, ο οίκος ανακοίνωσε πως προσθέτει την Κύπρο στη λίστα με τις χώρες που αξιολογεί, δίδοντάς της μακροπρόθεσμη αξιολόγηση CCC με αρνητικές τάσεις - προοπτικές (negative trends).
Ομοίως, η Κύπρος λαμβάνει βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση R-5.
Στο μεταξύ, την πεποίθηση πως η Κύπρος θα κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους του οικονομικού της προγράμματος, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, εξέφρασε νωρίτερα ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, κάνοντας απολογισμό πεπραγμένων, μετά από 4 μήνες διακυβέρνησης.
"Θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας", δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος από την τρόικα.
Κατά το Stockwatch, στην ομιλία του, ο κ. Αναστασιάδης έδωσε έμφαση στην υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε τον Απρίλιο για βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, μίλησε για τα μέτρα μείωσης της ανεργίας, για τον ενεργειακό σχεδιασμό και για τα φορολογικά κίνητρα που δόθηκαν στους επιχειρηματίες. Ταυτόχρονα, τόνισε την απόφαση για ανέγερση τερματικού, την επίσπευση των γεωτρήσεων από ENI και Total και την πιθανή συμμετοχή τους στο τερματικό.
"Μαγικές λύσεις δυστυχώς δεν προσφέρονται, γι’ αυτό και η πίστωση χρόνου είναι απολύτως αναγκαία", διεμήνυσε ο κ. Αναστασιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης