Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες καθαρών κερδών 24% μέσω φόρων για την Credit Agricole

Απώλειες καθαρών κερδών 24% μέσω φόρων για την Credit Agricole
H Credit Agricole αναμένεται να δει μείωση 24% από τα κέρδη προ φόρων που θα εμφανίσει στα οικονομικά αποτελέσματά της για το 2010. Τα μειωμένα κέρδη μετά φόρων οφείλονται στις νέες διατάξεις που εφαρμόζει το γαλλικό δημόσιο.
Οι αυστηρότεροι κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας και οι περιορισμοί τραπεζικής μόχλευσης επιβάλλονται σε ολοένα και περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και οι φόροι αυξάνονται με συνέπεια να μειώνονται τα καθαρά κέρδη των τραπεζικών ιδρυμάτων. Οι δραστηριότητες της μόχλευσης φορολογούνται υψηλότερα απ' ό,τι στο παρελθόν.
Αυτό καθόλου δεν φαίνεται να προβληματίζει τα κράτη, τα οποία αφενός προσπαθούν να διασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο υγιείς συνθήκες στα εθνικά τραπεζικά συστήματα, αφετέρου ενισχύουν τα έσοδά τους με τους φόρους που προκύπτουν. Εν συνόλω η φορολόγηση είναι υψηλότερη από ό,τι στο παρελθόν.
Οι υψηλοί φόροι δεν αποτελούν ίδιον μόνο των χωρών που παρουσιάζουν προβλήματα διαχείρισης δημοσίου χρέους και ελλείμματος.
Η ολλανδική ING είναι η δεύτερη στη λίστα με τις ευρωπαϊκές τράπεζες που αναμένεται να δουν   μεγάλη ποσοστιαία μείωση ανάμεσα στα κέρδη προ και μετά φόρων. Το ποσοστό για το τραπεζικό ίδρυμα των Κάτω Χωρών φθάνει στο 21%. Ακολουθεί η δανέζικη Danske Bank με απώλειες 15% στα καθαρά κέρδη.
Οι ιθύνοντες της γαλλικής Credit Agricole εκτίμησαν τους φόρους τους στα 64 εκατομμύρια ευρώ.
Τους αυστηρότερους κανόνες ελέγχου και φορολόγησης αναμένεται να ακολουθήσουν μέσα στους ερχόμενους μήνες και η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Σουηδία και η Ουγγαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης