Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βενιζέλος: Η Ελλάδα προετοιμάζει την επιστροφή της στις αγορές νωρίτερα του αναμενομένου - Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται - Δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί - Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινός τόπος

tags :
Βενιζέλος: Η Ελλάδα προετοιμάζει την επιστροφή της στις αγορές νωρίτερα του αναμενομένου - Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται - Δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί - Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινός τόπος
(upd)Η Ελλάδα προετοιμάζει την επιστροφή της στις αγορές νωρίτερα του αναμενομένου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.
"Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές νωρίτερα από ότι υπολογίζεται", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Q. Westerwelle, που βρίσκεται από το απόγευμα στην Αθήνα.
"Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί" πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των δανειστών.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους γίνεται με απολύτως ασφαλή τρόπο, ενώ χαρακτήρισε ταυτόχρονα "σημαντικό πολιτικό κεκτημένο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας".
Ο κ. Βενιζέλος παραθέτει δείπνο εργασίας προς τιμήν του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών.
"Όχι στο ενδεχόμενο μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους", δήλωσε από την πλευρά του ο Guido Westerwelle.
"Η πιθανότητα μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων", τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Η Ελλάδα, συνεχίζει ο Γερμανός αξιωματούχος, πρέπει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της και να εφαρμόσει το μνημόνιο.
Ο Westerwelle με τη δήλωσή του αυτή γίνεται ο τρίτος κατά σειρά Γερμανός αξιωματούχος που επιχειρεί να διαψεύσει τα σενάρια περί νέου haircut στο ελληνικό χρέος.
Παρόμοιες δηλώσεις έχουν κάνει την τελευταία εβδομάδα, τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel, όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης