Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δεν ευσταθούν….ακόμη οι φήμες ότι η Probank περνάει στον έλεγχο Κινέζων – Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά όχι ειλημμένη απόφαση – Στην διεκδίκηση της τράπεζας και ο Τανισκίδης με στήριξη 3 funds

tags :
  Δεν ευσταθούν….ακόμη οι φήμες ότι η Probank περνάει στον έλεγχο Κινέζων – Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά όχι ειλημμένη απόφαση – Στην διεκδίκηση της τράπεζας και ο Τανισκίδης με στήριξη 3 funds
Μετά την επιτυχία της Attica bank, ακόμη μια τράπεζα η Probank έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των τραπεζών που θα καταφέρουν επιτυχώς να ανακεφαλαιοποιηθούν με ιδιωτικά κεφάλαια.

Ωστόσο εσχάτως κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν Κινέζικο fund να αποκτά τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας μετά μάλιστα και την δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης.
Όπως έχει επισημανθεί ενδιαφέρον υπάρχει από τους Κινέζους αλλά δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση.

Πρόσφατα το www.bankingnews.gr τόνιζε

Η Probank βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με funds και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα ανακεφαλαιοποιηθεί.
Η τράπεζα αξίζει να παραμείνει ιδιωτική και ανεξάρτητη.
Με βάση έγκυρες πληροφορίες μεγάλο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει δύο κινέζικα funds εκ των οποίων το ένα θα καταβάλλει όλο το ποσό των 222 εκατ ευρώ.
Μάλιστα πριν λίγες ημέρες εκπρόσωποι του Κινεζικού fund – μια πολυάριθμη αποστολή – ήρθαν στην Αθήνα νοίκιασαν πούλμαν και όλοι μαζί επισκέφθηκαν τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της Probank.
Παράλληλα υπάρχει και άλλο κινέζικο fund που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας με 80-90 εκατ ευρώ.
Πίσω από το fund αυτό μπορεί να συμμετέχει και ο επιχειρηματίας Κοπελούζος αλλά αυτό δεν είναι σαφές.
Μεγάλο ενδιαφέρον για την Probank επιδεικνύει και ο Γιώργος Τανισκίδης καθώς εκπροσωπεί σχήμα που συμμετέχουν 3  funds τα οποία επίσης θέλουν να καλύουν την αύξηση κεφαλαίου των 222 εκατ ευρώ.
Ο Γ. Τανισκίδης έχει επιτυχημένο έργο και παρελθόν και θα μπορούσε να ήταν μια καλή λύση ως manager της Probank.
Προφανώς όλα θα κριθούν τόσο από το ποιος θα είναι τελικώς ο βασικός μέτοχος και από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα αξιολογήσει και θα δώσει τις σχετικές εγκρίσεις.
Με βάση πληροφορίες υπάρχουν έως τώρα 3 funds που μπορούν να καλύψουν μερικώς ή ολικώς την ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank.
Εν τω μεταξύ στις 5 Ιουλίου την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας και είναι πιθανό να υπάρξουν και ανακοινώσεις για τον νέο ή νέους στρατηγικούς επενδυτές.
Παράλληλα στις 6 και 7 Ιουλίου το Σάββατο και Κυριακή έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις της διοίκησης με τους εργαζομένους και τα στελέχη από όλη την Ελλάδα. Αρχικώς στην Αθήνα από τα στελέχη της Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος και στην Θεσσαλονίκη της Βορείου Ελλάδος όπου και εκεί αναμένονται ανακοινώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης