Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Συμφωνία σε όλα με την Τρόικα πλην κινητικότητας στο δημόσιο - Η δόση δεν θα καταβληθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, προειδοποιεί η Κομισιόν - Dijsselbloem (Eurogroup): Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό

tags :
Συμφωνία σε όλα με την Τρόικα πλην κινητικότητας στο δημόσιο - Η δόση δεν θα καταβληθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, προειδοποιεί η Κομισιόν -  Dijsselbloem (Eurogroup):  Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό

Η δόση δεν θα καταβληθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - Τρόικα μέχρι την Παρασκευή, προειδοποιεί η Κομισιόν, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, πλην της κινητικότητας στον δημόσιο τομέα.  Νέα συνάντηση του υπουργού Διοκητικής Μεταρρύμθσιςη Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο με τους δανειστές. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem τονίζει ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με χρηματοδοτικό κενό. " Θα εξετάσουμε εναλλακτικές εάν οι κεντρικές τράπεζες δεν μετακυλήσουν τα ελληνικά ομόλογα", σημειώνει.

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό, δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, J. Dijsselbloem, ενώ υπογραμμίζει πως «θα εξετάσουμε εναλλακτικές εάν οι κεντρικές τράπεζες δεν μετακυλήσουν τα ελληνικά ομόλογα».
Αξιωματούχοι της Κομισιόν τόνισαν ότι αναμένουν συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα μέχρι την Παρασκευή, ενώ υπογράμμισαν ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία απόφαση για τμηματική καταβολή της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Ωστόσο προειδοποιούν ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση. Παράλληλα σημειώνουν ότι το σύνολο της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ δεν είναι απαραίτητο για την Ελλάδα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης που όμως δεν κατονομάζει, οι διεθνείς πιστωτές μπορεί να παγώσουν εκτάκτως τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, εάν η Αθήνα δεν κατορθώσει να τους πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των μεταρρυθμιστικών της στόχων.
"Εάν δεν ολοκληρώσουμε αυτήν την αξιολόγηση δεν βλέπω καμία χρηματοδότηση προς την Ελλάδα στη διάρκεια του επομένου τριμήνου" δήλωσε προς εκπροσώπους του Τύπου ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν επί του ζητήματος την Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο δεν είναι πιθανό να καθυστερήσουν τις πληρωμές Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε αστείο το όλο θέμα επισημαίνοντας ότι έχει κλείσει από χθες με τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αξιωματούχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, η Ελλάδα αναμένει συμφωνία με τους επικεφαλής της Τρόικα μέχρι τη Δευτέρα που συνεδριάζει το Eurogroup για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη διαπραγμάτευση, πλην της κινητικότητας στον δημόσιο τομέα.
Όπως τόνισε, η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Τρόικα για τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, όπως παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή από τους δανειστές.
Παράλληλα τόνισε πως στην χειρότερη περίπτωση, δηλαδή αν καθυστερήσει η καταβολή της δόσης, τότε η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέσω της έκδοσης επιπλέον εντόκων γραμματίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης