Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Το -13,6% της Πειραιώς δίνει αποτίμηση 4,99 δισεκ. και P/BV περίπου 0,58 δηλαδή αποτιμάται όσο η Alpha bank – Αύριο νέες μετοχές και warrants

tags :
Το -13,6% της Πειραιώς δίνει αποτίμηση 4,99 δισεκ. και P/BV περίπου 0,58 δηλαδή  αποτιμάται όσο η Alpha bank – Αύριο νέες μετοχές και warrants
Το -13,6% της τράπεζας Πειραιώς στο 0,9850 ευρώ σήμερα σίγουρα είναι χρηματιστηριακό πλήγμα ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη αλλά φυσιολογική εξέλιξη ώστε οι τράπεζες να αποτιμηθούν ορθά, να ξεφουσκώσουν κοινώς από το τεχνικό φούσκωμα του παρελθόντος λόγω των αμκ. 
Αύριο εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές και τα warrants και οι επενδυτές πουλάνε τις μετοχές τους ή σορτάρουν.
Αύριο θα συνεχιστεί η πίεση όχι ίσως στην ένταση των άλλων τραπεζών και προφανώς θα υπάρξει αποσυμπίεση στα warrants.

Πλέον η Πειραιώς με κεφαλαιοποίηση 4,99 δισεκ. ευρώ εμφανίζει P/BV με βάση το tangible book value στο 0,58 όσο δηλαδή και η Alpha bank.
Δηλαδή τα 8,7 δισεκ. της Πειραιώς αποτιμώνται όπως και τα 7,7 δισεκ. της Alpha.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το www.bankingnews.gr έχει επισημάνει ότι ένα δίκαιο fair value στις τράπεζες είναι μεταξύ 0,40 με 0,65 P/BV δηλαδή κεφαλαιοποίησης προς λογιστική αξία.
Εφόσον αυτό συμβεί – που θα συμβεί – η Εθνική πρέπει να βρεθεί σε κεφαλαιοποίηση στα 3 με 3,2 δισεκ. ευρώ ή 1,25 ευρώ ανά μετοχή από 2,36 ευρώ της τρέχουσας περιόδου και η Eurobank στα 2 δισεκ. κεφαλαιοποίηση από 7,3 δισεκ. ή 0,5 ευρώ από 1,90 ευρώ.
Παράλληλα ως www.bankingnews.gr είχαμε επισημάνει ότι η Πειραιώς θα αποτελέσει την θετική έκπληξη της αγοράς.
Η άποψη μας αυτή στηριζόταν και στηρίζεται στην άποψη ότι θα διαθέτει το μεγαλύτερο tangible book value της αγοράς στα 8,7 δισεκ. ευρώ.
Πρώτα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του τεχνικού φουσκώματος των μετοχών των τραπεζών για να πετύχουν οι αυξήσεις κεφαλαίου.
Δυστυχώς σε αυτή την διαδικασία πολύς κόσμος θα χάσει τα χρήματα του ή θα υποστεί ζημίες.
Στην δεύτερη φάση όπου η αγορά θα αξιολογεί αξίες στα fair value η Πειραιώς θα έχει την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, θα ακολουθεί η Alpha, θα έπεται Εθνική και Eurobank με την σειρά που αναφέρουμε, χωρίς να προσμετράμε νέες αμκ ή ενισχυτικές κινήσεις στα κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης