Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η κόντρα Σακελλαρίου – Κολιόπουλου στο ΤΧΣ οδηγεί σε παραίτηση….τον Κολιόπουλο – Σε επόμενη φάση θα αποχωρήσει και ο Mariani – Μείζον θέμα η διοικητική αποδιοργάνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

tags :
Η κόντρα Σακελλαρίου – Κολιόπουλου στο ΤΧΣ οδηγεί σε παραίτηση….τον Κολιόπουλο – Σε επόμενη φάση θα αποχωρήσει και ο Mariani – Μείζον θέμα η διοικητική αποδιοργάνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
(upd)Η κόντρα μεταξύ της Σακελλαρίου της διευθύνουσας Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ κ Μ. Κολιόπουλο ήταν η αιτία της παραίτησης Κολιόπουλου από το Ταμείο.

Η επίσημη ερμηνεία που δίδεται είναι νομικές εμπλοκές, ωστόσο πηγές στο Ταμείο, αναφέρουν ότι υπήρχε κόντρα Σακελλαρίου και Κολιόπουλου.
Ωστόσο πηγή στο εσωτερικό του ΤΧΣ ανέφερε στο www.bankingnews.gr "ότι ο κ Κολιόπουλος είχε προκαλέσει με το ιδιόρρυθμο ύφος του πολλές φορές εντάσεις στο εσωτερικό του Ταμείου".
Αποτελεί παράδοξο αλλά η διοίκηση του ΤΧΣ έχει πλήρως αποδιοργανωθεί καθώς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουν αλλάξει πρόσωπα και οι διοικητικές αλλαγές είναι ατέρμονες.
Αποχώρησε αρχικώς ο Κόστερ που ήταν πρόεδρος του ΤΧΣ, ακολούθως παραιτήθηκε ο Κολιόπουλος ενώ σχεδιάζει να αποχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες και ο Mariani που συμμετέχει σε βασικές επιτροπές του ΤΧΣ.
Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να επανεξετάσει την διοικητική δομή του ΤΧΣ.
Αυτή δεν είναι σοβαρή εικόνα, θα πρέπει να προστατευθεί ο θεσμός.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το management και από ποιους αποτελείται.
Αυτή η περιβόητη επιτροπή υπό τους Μασούρα του ΥΠΟΙΚ, Σταματόπουλο από την ΤτΕ και Μαυρίδου επίσης από την ΤτΕ έχουν κάνει τις καλύτερες επιλογές;

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε επιστολή που απέστειλε την 1 Ιουλίου 2013 στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και στην Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κα. Αναστασία Σακελλαρίου, ο κος Μάριος Κολιόπουλος  Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος την ανάγκη αποσαφήνισης και θωράκισης του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών.

Οι απολαβές της διοίκησης

Ετήσια μισθοδοσία συνολικού ύψους 785.000 ευρώ θα έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την διοίκηση.
Η Αναστασία Σακελλαρίου διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ λαμβάνει 215.000 ευρώ ετησίως ή 15.000  το μήνα μέχρι την λήξης της θητείας της στις  30 Ιουνίου του 2017.
Ο  πρόεδρος του ΤΧΣ κ Σκλαβούνης θα λαμβάνει μισθό 175.000 ευρώ
Ο Ανδρέας Μπερούτσος, μέλος, 30.000 ευρώ
Ο Pierre Mariani (Γαλλία), μέλος, 30.000 ευρώ
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος που παραιτήθηκε Μάριος Κολλιόπουλος, λάμβανε  185.000 ευρώ
Ο Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος, 165.000 ευρώ


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης