Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Πόλος έλξης επενδύσεων η Ελλάδα - Οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν ανάκαμψη - Προχωρούν οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις - Ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φόρων - Θα εξαντλήσουμε την 4ετία

tags :
Σαμαράς: Πόλος έλξης επενδύσεων η Ελλάδα - Οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν ανάκαμψη - Προχωρούν οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις - Ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φόρων - Θα εξαντλήσουμε την 4ετία
(upd6)"Η Ελλάδα καθίσταται πόλος επενδύσεων", διεμήνυσε από το βήμα του 9ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, τονίζοντας πως "Οι επενδύσεις αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα".
"Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις θα φέρουν την ανάκαμψη", υποστήριξε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 9ου Συνεδρίου της ΝΔ.
Με τον ΤΑΡ βάζουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των ενεργειακών μεταφορών, έσπευσε να προσθέσει ο κ. Σαμαράς, σχολιάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό κλάδο.
"Οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις προχωρούν. Ο ΟΠΑΠ αποκρατικοποιήθηκε. Η ΔΕΠΑ σκόνταψε προσωρινά", σημείωσε στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Προωθούμε πρωτοβουλίες για την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει πως η ανεργία θα καταπολεμηθεί με τις επενδύσεις.
"Πετύχαμε σε ένα χρόνο, όσα δεν είχαμε πετύχει δεκαετίες. Σταθεροποιήσαμε την χώρα και φέρνουμε ανάκαμψη. Στην αναγέννηση της Ελλάδας βοήθησε και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ", ανέφερε επίσης.
Και διεμήνυσε: Θα εξαντλήσουμε την 4ετία γιατί το έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Εστιάζοντας εκ νέου στην υπόθεση της ΕΡΤ, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε: "Ήταν σύμβολο αμαρτίας και σπατάλης, ήταν εστία σκανδάλων και διαφθοράς. Είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ. Το μαύρο θα φύγει από τις οθόνες. Μακριά από κομματικές επιρροές η νέα ΕΡΤ, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διόριζαν στην ΕΡΤ ανθρώπους της Αριστεράς".
Όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός "Ακουμπάμε τα προπύργια των βολεμένων. Τις θυσίες θα τις μοιραστούμε όλοι. Χωρίς συγκρούσεις με τους βολεμένους δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις".
"Η Ελλάδα θα γίνει πύλη εμπορίου Ανατολής - Ευρώπης και ενεργειακός κόμβος", δεσμεύθηκε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς.
"Δεν ξεχνάμε την αναδιανομή του εισοδήματος. Δεν ξεχνάμε τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Αλλά αναδιανομή του εισοδήματος, αν δεν υπάρχει παραγωγή, δεν γίνεται", διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.
Στόχος μας, συνέχισε, είναι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει χαμηλότεροι φόροι και πάταξη της γραφειοκρατίας. Μόνο ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις φέρνουν πλούτο, ανέφερε.
"Ανοίγει ο δρόμος για μείωση των φόρων. Όλων των φόρων. Σε 4-5 χρόνια θα μπορέσουμε να το πετύχουμε", τόνισε ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει: Επιδίωξή μου είναι η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων στο 15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης