Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μείζον ζήτημα νομιμοποίησης εγείρεται για τη νέα διορισμένη διοίκηση της Eurobank από το ΤΧΣ – Το απερχόμενο ΔΣ δεν θα εισηγηθεί στη ΓΣ το νέο management – Σοβαρές ενστάσεις για Μεγάλου και Δαυίδ

tags :
Μείζον ζήτημα νομιμοποίησης εγείρεται για τη νέα διορισμένη διοίκηση της Eurobank από το ΤΧΣ – Το απερχόμενο ΔΣ δεν θα εισηγηθεί στη ΓΣ το νέο management – Σοβαρές ενστάσεις για Μεγάλου και Δαυίδ
Τεράστιο ζήτημα νομικής και ηθικής διάστασης εγείρεται όσον αφορά τις απαράδεκτες επιλογές που ακολούθησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να διορίσει νέο management στην Eurobank.
Κατά ένα πραγματικά απίστευτο τρόπο, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας στην αυριανή Γενική Συνέλευση της τράπεζας, δεν δέχεται να εισηγηθεί την πρόταση του ΤΧΣ, για το διορισμό των Γ. Δαυίδ και Χ. Μεγάλου στο management της τράπεζας.
Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό, η διοίκηση του ΤΧΣ θα στείλει εκτάκτως στην αυριανή ΓΣ εκπρόσωπο του για να εισηγηθεί τον διορισμό της νέας διοίκησης.
Παράλληλα, μείζον ηθικό ζήτημα εγείρεται και για το γεγονός ότι ο Δαυίδ, που προτείνεται για πρόεδρος στη Eurobank ήταν μέχρι τις τελευταίες ημέρες επικεφαλής της Nutriart η οποία χρεοκόπησε και άφησε στο δρόμο 480 εργαζόμενους.
Πως λοιπόν έναςmanager  που συμμετείχε σε μια εταιρία χρεοκόπησε, προτείνεται για πρόεδρος της Eurobank;
Ο Χ. Μεγάλου, ο οποίος προτείνεται από το ΤΧΣ για Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, έχει περάσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και επί της ουσίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι τυπικά ανενεργός από τις δραστηριότητες της Credit Suisse.
Τεράστιο ζήτημα εγείρεται και από τη στάση των επιχειρηματιών, οι οποίοι λόγω των τελευταίων εξελίξεων απειλούν να αποχωρήσουν από την τράπεζα καθώς διαφωνούν με αυτές τις διοικητικές αλλαγές.
Το ΤΧΣ παραβιάζοντας κάθε νομική και ηθική παράμετρο και λέγοντας στην ουσία ψέματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, παραπλάνησε το επενδυτικό κοινό δημιουργώντας κωμικοτραγικές καταστάσεις με τις επιλογές του στη διοίκηση της Eurobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης