Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ορισμένες κρίσιμες ημερομηνίες – Στις 27 Ιουνίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής και των warrants – Σήμερα ολοκληρώνονται οι αμκ των Πειραιώς και Attica bank και στις 5 Ιουλίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

Ορισμένες κρίσιμες ημερομηνίες – Στις  27 Ιουνίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής και των warrants – Σήμερα ολοκληρώνονται οι αμκ των Πειραιώς και Attica bank και στις 5 Ιουλίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών
(upd διορθωτικό)Ορισμένες κρίσιμες ημερομηνίες που έχουν πρακτική σημασία υπενθυμίζουμε στους επενδυτές του χρηματιστηρίου.
Μεθαύριο 27 Ιουνίου, ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής τράπεζας και των warrants.
Να σημειωθεί ότι στην αμκ καλύφθηκε το 10,8% της αύξησης κεφαλαίου ύψους 9,75 δισ. ευρώ δηλαδή 1,055 δισεκ. ευρώ.

Τα warrants που αναλογούν στους μετόχους  είναι 8,25.
Να σημειωθεί ότι σε κάθε μια νέα μετοχή αναλογεί 1 warrants που εμπεριέχει 8,25 νέες μετοχές.
Η Εθνική διαθέτει 2,39 δισεκ. ευρώ.
Η τράπεζα ήδη αποτιμάται 7,78 δισεκ. ευρώ και με βάση τις δίκαιες αξίες που προκύπτουν από το P/BV με βάση την Alpha και τον μέσο όρο της Ευρώπης, το fair value βρίσκεται κοντά στα 4 με 5 δισεκ. ευρώ ή τιμή 1,5 με 2 ευρώ από 3,25 ευρώ της τρέχουσας περιόδου.
Νέες μετοχές και warrants θα δημιουργήσουν σκηνικό πίεσης σήμερα, παρ΄ ότι η εκτόνωση της πολιτικής κρίσης θα πρέπει να αξιολογηθεί από την χρηματιστηριακή αγορά.
Η πτώση θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη αν δεχθούμε ότι θα υιοθετηθεί το σενάριο της Alpha bank που πιέστηκε σημαντικά αρχικώς.
Σήμερα ολοκληρώνονται οι αμκ της Πειραιώς που συγκεντρώνει τελικώς 1,25 με 1,28 δισεκ. ευρώ και το κυριότερο όλων 4 ξένοι μαζί την BCP Millennium bank θα κατέχουν ποσοστά άνω του 1% που σημαίνει έως το 5,5% με 6% της Πειραιώς σε μια υποθετική εξάσκηση όλων των warrants.
Η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς ήταν απόλυτα επιτυχής.
Οι νέες μετοχές και τα 5,57 warrants θα τεθούν σε διαπραγμάτευση 5 Ιουλίου.
Σήμερα ολοκληρώνεται και η αμκ της Attica bank. Η πολιτική κρίση και η αργία του Αγίου Πνεύματος κατανάλωσε πολύτιμες μέρες για την τράπεζα και μια παράταση έως τις 28 Ιουνίου, θα την διευκόλυνε να καλύψει τον κεφαλαιακό στόχο.
Στην τράπεζα πάντως εκτιμούν ότι θα τα καταφέρουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης