Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κοντά στον στόχο κάλυψης των 396 εκατ ευρώ η Attica bank – Ισχυρή η συμμετοχή ξένων καθώς 4 funds αποκτούν άνω του 5% το καθένα – Θα μετατρέψει άμεσα μέρος του ομολογιακού σε μετοχές

 Κοντά στον στόχο κάλυψης των 396 εκατ ευρώ η Attica bank – Ισχυρή η συμμετοχή ξένων καθώς 4 funds αποκτούν άνω του 5% το καθένα – Θα μετατρέψει άμεσα μέρος του ομολογιακού σε μετοχές
Κοντά στον στόχο κάλυψης των 396 εκατ ευρώ βρίσκεται η Attica bank.
Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, τα ποσοστά του ΤΤ 22,5% και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 19% καλύπτονται από funds και το ενδιαφέρον είναι ότι 4 επενδυτικά σχήματα και funds αποκτούν άνω του 5% έκαστος.

Αν ξεπεραστούν, ορισμένοι προβληματισμοί που διατυπώνονται από ορισμένους ξένους, λόγω της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και υπερκάλυψη της αύξησης κεφαλαίου και του ομολογιακού εξέλιξη που θα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην τράπεζα όσο και στην διοίκηση Γαμβρίλη.
Η ΤτΕ πάντως είναι θετικά διακείμενη στην προοπτική να παραμείνουν, κεφαλαιακά θωρακισμένες, ορισμένες μικρές τράπεζες.
Η Attica bank θα καλύψει τον κεφαλαιακό στόχο των 400 εκατ ευρώ καθώς όπως ενημέρωσε η διοίκηση της τράπεζας την Τράπεζα της Ελλάδος θα καλύψει εντός των χρονοδιαγραμμάτων τα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας.
Η Attica bank έχει μεγάλες πιθανότητες να ανακεφαλαιοποιηθεί επιτυχώς εξέλιξη άκρως θετική για το τραπεζικό σύστημα.
Η αύξηση κεφαλαίου της Attica bank των 199 εκατ ευρώ δεν είναι επαρκής για να ξεπεράσει το core tier 1 το 9% και ως εκ τούτου μέρος του ομολογιακού υποχρεωτικά θα μετατραπεί σε μετοχές άμεσα.
Η Attica bank για να βελτιώσει τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας υλοποιεί σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης 395,7 εκατ ευρώ.
Υλοποιεί αύξηση κεφαλαίου 199,4 εκατ ευρώ με την έκδοση 19 νέων μετοχών για κάθε 1 παλαιά στην τιμή των 0,30 ευρώ. Συνολικά θα εκδοθούν 644,6 εκατ μετοχές.
Υλοποιεί επίσης ομολογιακό 199,4 εκατ ευρώ με αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 1 ομολογία.
Μετά την μετατροπή του ομολογιακού σε μετοχές πλήρως σε βάθος χρόνου η Attica bank θα διαθέτει 1,364 δισεκ. μετοχές.
Η αύξηση κεφαλαίου και το ομολογιακό ήταν απαραίτητα κυρίως γιατί τα κεφάλαια κίνησης της τράπεζας δεν ήταν επαρκή.
Τα κεφάλαια core tier 1 της Attica bank είναι μόλις 5 εκατ ευρώ που σημαίνει core tier 1 0,2%.
Με την αύξηση κεφαλαίου των 199,4 εκατ ευρώ το core tier 1 θα φθάσει στο 7,64% και θα υπολείπεται τουλάχιστον 45 εκατ από το να φθάσει στο 9% που είναι το ελάχιστο όριο.
Με το ομολογιακό μαζί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας θα φθάσει στο 14,7%.
Επειδή ως γνωστό το ομολογιακό αν δεν μετατραπεί σε μετοχές δεν προσμετράται στο core tier 1 αλλά μόνο όταν μετατραπεί σε μετοχές η Attica bank θα υποχρεωθεί να μετατρέψει μέρος του ομολογιακού άμεσα σε μετοχές για να μπορέσει να φθάσει σε core tier 1 στο 9% τουλάχιστον.
Το αναφέρουμε αυτό γιατί μέρος του ομολογιακού θα μετατραπεί άμεσα σε μετοχές.
Ως προς τα υπόλοιπα στοιχεία που χρήζουν αναφοράς στην Attica bank είναι ότι το ELA της τράπεζας φθάνει τα 430 εκατ ευρώ και για την ρευστότητα αυτή έχει καταθέσεις εγγυήσεις 922 εκατ στην ΤτΕ κυρίως ομόλογα.
Με βάση την αισιοδοξία που επικρατεί στο επιτελείο της διοίκησης της Attica bank μετά την αύξηση και το ομολογιακό το ΤΣΜΕΔΕ από 42,87% θα κατέχει 51,18%.
Το ΤΤ από 22,43% στο 0,58% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από 19,28% στο 0,49%.
Το επενδυτικό κοινό από 15,42% θα βρεθεί στο 47,75% και η τράπεζα θα αποκτήσει το μεγαλύτερο free float στην ιστορία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης