Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά - Το περίφημο success story δεν είναι παρά disaster story για τον ελληνικό λαό - Χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό "κοινοβουλευτικό λιποτάκτη" - Επαναλαμβάνει την πρόσκληση για debate

tags :
Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά - Το περίφημο success story δεν είναι παρά disaster story για τον ελληνικό λαό - Χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό
"Kοινοβουλευτικό λιποτάκτη" χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντάς του "υποταγή στη Μέρκελ", "ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του" και "φλερτ με την ακροδεξιά". Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανελαβε προς τον πρωθυπουργό την πρόσκληση για τηλεοπτική αναμέτρηση.
Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά. "Δεν του φθάνει, που είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του. Εκεί που χωρίς αντίλογο, βγάζει τη χώρα από την κρίση, συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, δηλώνει υποταγή στη Μέρκελ και επιβεβαιώνει ότι φλερτάρει με την ακροδεξιά. Ποτέ η Δεξιά παράταξη, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν παρουσίασε τέτοια κατάντια. Ποτέ άλλοτε δεν φλέρταρε τόσο απροκάλυπτα με την ακροδεξιά. Ηομιλία του πρωθυπουργού σήμερα το αποδεικνύει. Έλλειμμα πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων, ψέματα, ύβρεις και απειλές. Πότε λέει αλήθεια ο κ. Σαμαράς; Όταν έλεγε λάθος το πρώτο μνημόνιο ή τώρα που εφαρμόζει ένα μνημόνιο τρεις φορές χειρότερο από το πρώτο; Μας είπε: επεσήμανα τα λάθη αλλά τώρα κοιτάω μπροστά. Πού μπροστά κοιτάζει λοιπόν; Σε μια Ελλάδα κατεστραμμένη. Σε μια Ελλάδα αποικία χρέους. Χωρίς εθνική αξιοπρέπεια, χωρίς εθνική συνοχή. Είναι μακρύς ο κατάλογος και βαριά η σκιά των θυμάτων της μνημονιακής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
"Η πραγματική επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανεργία 30%, απολύσεις γιατρών, καθηγητών, υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύφεση πάνω από 5%, πτώση 12% στις επενδύσεις, μείωση 2,6% στις εξαγωγές, μπαράζ δημοσιευμάτων απαισιοδοξίας και όχι αισιοδοξίας στον ξένο τύπο. Αν αυτά είναι επιτυχίες κυβέρνησης, τότε όντως ήταν τέτοιο το χτύπημα από τα στοιχεία των εκθέσεων της Κομισιόν και του ΔΝΤ, που ο κύριος πρωθυπουργός έχει χάσει τη λογική του", συμπλήρωσε.
Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας τόνισε: "Ο πρωθυπουργός δήλωσε στο Ελσίνκι ότι η Χρυσή Αυγή ενισχύεται από την κρίση. Σήμερα μας είπε ότι την ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιός είναι στην κυβέρνηση και ποιός έχει ψηφίσει τα Μνημόνια; Ο ΣΥΡΙΖΑ; ρώτησε ο κ. Τσίπρας, ενώ για το μεταναστευτικό πρόβλημα διερωτήθηκε: Ποιός διαπραγματεύεται το Δουβλίνο ΙΙΙ και γιατί δεν δέχεται την θέση του ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνουν ταξιδιωτικά έγγραφα όλοι οι μετανάστες που το επιθυμούν και να εγκαθίστανται στις χώρες επιλογής τους; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνησή του; Το περίφημο success story, δεν είναι παρά disaster story για τον ελληνικό λαό".
Σχετικά με την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι με τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ κλείνει ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και ένας άλλος, καθώς η αυτοδιάλυση του ΣΥΝ, είναι ένα σημαντικό και συμβολικά και ουσιαστικά, βήμα στη πορεία για τη συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.
Προχωρούμε στην αυτοδιάλυση του Συνασπισμού, για να συγκροτήσουμε όλοι μαζί, σε ισότιμη πολιτική βάση και από κοινού με τον ανένταχτο κόσμο, το νέο ενιαίο φορέα της ριζοσπαστικής αριστεράς,  ανέφερε ο κ. Τσίπρας περιγράφοντας το νέο ΣΥΡΙΖΑ ως "ένα κόμμα δημοκρατικό και πολυτασικό, με στόχο όχι πλέον την ενδυνάμωση της πολιτικής του απήχησης και επιρροής, αλλά το άνοιγμα ενός εναλλακτικού δρόμου για τη χώρα"
Στόχος μας, σημείωσε, είναι να γίνουμε ο καταλύτης μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα, και η σπίθα μιας μεγάλης ανατροπής συσχετισμών στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης