Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κουβέλης: Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση η έκθεση του ΔΝΤ – Είμαστε αντίθετοι με την επιβολή οποιουδήποτε νέου μέτρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους

tags :
Κουβέλης: Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση η έκθεση του ΔΝΤ – Είμαστε αντίθετοι με την επιβολή οποιουδήποτε νέου μέτρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους
Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση θεωρεί την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σε συνέντευξη του στην Realnews ζητά να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ δηλώνει αντίθετος στην επιβολή οποιουδήποτε νέου μέτρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ο κ Κουβέλης σημειώνει πως "από τη στιγμή που οι δανειστές μας παραδέχονται -για δικούς τους λόγους- το λάθος τους, είναι προφανές ότι πρέπει να γίνου διορθώσεις".
O κ. Κουβέλης ζητά μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κανένα πρόσθετο μέτρο για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τονίζει πως "η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε αναπτυξιακά μέτρα, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να κινηθεί η αγορά. Στην κατεύθυνση αυτή, η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την αντιμετώπιση της ανεργίας".
Πάντως, σημειώνει ότι ενόψει και των ευρωεκλογών, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συμμαχίες και προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν οι συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης