Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Την Τρίτη και όχι την Δευτέρα η διαπραγμάτευση των 10,388 δισεκ. μετοχών της αμκ της Alpha bank – Η πίεση στην μετοχή προσδιορίζει το P/BV στο 0,73 και αποτελεί οδηγό για το σύνολο του banking – Θα εξεταστεί και reverse split μεσοπρόθεσμα

tags :
 Την Τρίτη και όχι την Δευτέρα  η διαπραγμάτευση των 10,388 δισεκ. μετοχών της αμκ της  Alpha bank – Η πίεση στην μετοχή προσδιορίζει το P/BV στο 0,73 και αποτελεί οδηγό για το σύνολο του banking – Θα εξεταστεί και reverse split μεσοπρόθεσμα
Την Τρίτη 11 Ιουνίου και όχι την Δευτέρα 10 Ιουνίου θα  εισαχθούν προς διαπραγμάτευση οι 10,388 δισεκ. μετοχές της Alpha bank που προήλθαν από την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου.
Η τράπεζα αναμένει ορισμένες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές και μάλλον την Κυριακή θα υπάρξει ανακοίνωση από την τράπεζα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.
Με βάση το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα την Δευτέρα θα πιστωθούν οι μετοχές στους δικαιούχους και την Τρίτη θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

Ορισμένοι ξένοι ειδικά που πουλούσαν μετοχές Alpha bank, νωρίτερα θα έχουν θέμα καθώς βγαίνουν εκτός προθεσμιών με το valuer των 3 ημερών.
Η τράπεζα συγκέντρωσε 550 εκατ ενώ η ζήτηση έφθασε τα 1,7 δισεκ. ευρώ και ήταν με αντικειμενικά κριτήρια απόλυτα επιτυχής.
Σημειώνεται ότι η Alpha bank μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών 10,388 δισεκ. θα διαθέτει στο χρηματιστήριο 10,922 δισεκ. κοινές μετοχές προς διαπραγμάτευση.
Αν  και ακόμη δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, σε επόμενη φάση η τράπεζα θα εξετάσει reverse split.
Η πίεση που ασκείται στην μετοχή εσχάτως είναι εξωραϊσμός σε μια τράπεζα που ήδη αποτιμάται πολύ πιο ρεαλιστικά από άλλες ελληνικές τράπεζες.
Η τρέχουσα κεφαλαιοποίησης της Alpha bank διαμορφώνεται στα 5,6 δισεκ. ευρώ ενώ διαθέτει κεφάλαια 7,78 δισεκ. ευρώ.
Το P/BV διαμορφώνεται κοντά στο 0,72 και προφανώς είναι η ορθολογικότερη αποτίμηση στο ελληνικό banking.
Σε σχέση με την Ευρώπη κινείται στην άνω κλίμακα των αποτιμήσεων αλλά μεταξύ των ελληνικών τραπεζών είναι η καλύτερα αποτιμημένη.
Η συμπεριφορά της Alpha bank θα είναι ξεκάθαρα οδηγός και για τις άλλες τράπεζες
Π.χ. δεν μπορεί η Εθνική να εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 10,6 δισεκ. ευρώ και tangible book value 5,3 δισεκ και P/BV 2 είναι εξωπραγματική αποτίμηση και η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής βίαια θα αναπροσαρμοστεί προσεχώς.
Το ίδιο ισχύει και για την υψηλή αποτίμηση της Eurobank, ακόμη και της Πειραιώς που κινείται μεταξύ 0,9 και 1 P/BV.
Η Alpha bank θα είναι οδηγός στον κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης