Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Νέα… «εύσημα» Schaeuble προς την Αθήνα – «Έχετε κάνει μεγάλα… άλματα» - «Έχουμε διδαχθεί πολλά από την περίπτωση της Ελλάδας» - Γερμανικοί «έπαινοι» για την πρόοδο στην οικονομία

tags :
Νέα… «εύσημα» Schaeuble προς την Αθήνα – «Έχετε κάνει μεγάλα… άλματα» - «Έχουμε διδαχθεί πολλά από την περίπτωση της Ελλάδας» - Γερμανικοί «έπαινοι» για την πρόοδο στην οικονομία
Νέα «εύσημα» προς την Ελλάδα «απέδωσε» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, επαινώντας για ακόμη μία φορά, την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.
Εξαίροντας την επιτευχθείσα πρόοδο, ο «σκληρός» Γερμανός υπουργός έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, τονίζοντας μάλιστα, πως η χώρα έχει πραγματοποιήσει μεγάλα «άλματα».
Αναγνωρίζοντας παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, τα ευρωπαϊκά «λάθη» στην περίπτωση της χώρας μας, ο W. Schaeuble παραδέχθηκε πως «έχουμε μάθει πολλά από την Ελλάδα!»
Νωρίτερα, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η Γερμανία εμφανίζεται αντίθετη με το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους «Το Βερολίνο λέει όχι στο ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Η εφημερίδα μάλιστα επικαλείται δηλώσεις του ίδιου του Γερμανού υπουργού Oικονομικών W. Schaeuble.
"Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους" φέρεται, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, να έχει διαμηνύσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Κληθείς νωρίτερα σήμερα και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, G. Rice, να τοποθετηθεί στο αν πρέπει να υπάρξει νέο haircut στο ελληνικό χρέος, τόνισε: "Δεν υπάρχει καμία συζήτηση τώρα για αυτό το ζήτημα. Οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους και η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της για σημαντική μείωση του ελληνικού χρέους βάσει του προγραμματισμού".
Στην έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα τονίζεται η αναγκαιότητα μίας νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μέσω της λήψης μέτρων που θα αφορούν στα δάνεια του επίσημου τομέα.
Όπως διαμηνύει το ΔΝΤ - στην έκθεσή του - το μείζον θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους παραμένει η μεγάλη "θηλιά" του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας ταυτόχρονα πως θα πρέπει να υπάρξει και νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
"Η Ευρωζώνη ίσως χρειαστεί να συμβάλλει περαιτέρω σε τυχόν νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους", υποστηρίζει ταυτόχρονα το Ταμείο, πετώντας επί της ουσίας το "μπαλάκι" στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για ένα haircut, αυτή τη φορά στα δάνεια του επίσημου τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης