Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι θα επαναφέρουν από την πίσω πόρτα το deal Εθνικής και Eurobank θα διαψευστούν – Λάθος δρόμος οι συγχωνεύσεις μεταξύ συστημικών τραπεζών

Όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι θα επαναφέρουν από την πίσω πόρτα το deal Εθνικής και Eurobank θα διαψευστούν – Λάθος δρόμος οι συγχωνεύσεις μεταξύ συστημικών τραπεζών
Όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι θα επαναφέρουν από την πίσω πόρτα το deal Εθνικής και Eurobank θα διαψευστούν.
Επίσης όσοι διαβλέπουν – π.χ. στελέχη του ΔΝΤ – προοπτικές για deal μεταξύ των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να δικαιολογήσουν την πρόσφατη στάση της Τρόικα να απορρίψει το deal Εθνικής με την Eurobank λόγω του συστημικού ρίσκου.

Δεν μπορεί μια τράπεζα να έχει υπό διαχείριση assets δηλαδή ενεργητικό όσο είναι και το ΑΕΠ της χώρας.
Όλοι οι συνδυασμοί μεταξύ συστημικών τραπεζών δημιουργούν μια τράπεζα που θα έχει περιουσία μεγαλύτερη του ΑΕΠ της χώρας.
Η Τρόικα, δεν θα υποπέσει στο λάθος και η Ελλάδα εν θα πρέπει να δεχθεί άλλη συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα.
Οι συγχωνεύσεις πλέον δεν θα έχουν καμία προστιθέμενη αξία.
Ορισμένοι κύκλοι – έχουμε πολλές φορές προειδοποιήσει – ότι επεξεργάζονται τρόπους να επαναφέρουν από την πίσω πόρτα το deal Εθνικής και Eurobank.
Μετά την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank το ποσοστό της Εθνικής θα υποχωρήσει στο 2% από 84% αλλά και στις δύο τράπεζες βασικός μέτοχος θα είναι το ΤΧΣ.
Σε κάθε περίπτωση, μετά το πρώτο φιάσκο, μετά την καταδίκη του deal από την αγορά και μετά την καταδίκη του deal από την Τρόικα θα ήταν έκτρωμα να αποφασιστεί εκ νέου συγχώνευση μεταξύ των δύο τραπεζών.
Η Eurobank θα πρέπει να ενσωματώσει το ΤΤ και να πωληθεί στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα στην αγορά ότι οι στρατηγικοί επενδυτές επέστρεψαν στην Ελλάδα.
Οποιοδήποτε σενάριο πέραν από αυτό θα είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη για τον τραπεζικό κλάδο.
Όσοι κινούν τα νήματα παρασκηνιακώς, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν εξυπηρετούν κανένα εθνικό συμφέρον και θα βρουν πολλούς απέναντι τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης