Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κλιμακώνονται τα προβλήματα για τον Erdogan - Προς παραίτηση η κυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων μετά την ψήφιση της πρότασης μομφής - Η αστυνομία συλλαμβάνει χρήστες του twitter, οι Anonymous «χτυπούν» την πρωθυπουργική ιστοσελίδα - Τρεις οι νεκροί

tags :
Κλιμακώνονται τα προβλήματα για τον Erdogan - Προς παραίτηση η κυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων μετά την ψήφιση της πρότασης μομφής - Η αστυνομία συλλαμβάνει χρήστες του twitter, οι Anonymous «χτυπούν» την πρωθυπουργική ιστοσελίδα - Τρεις οι νεκροί
(upd) Επικίνδυνα κλιμακώνονται τα προβλήματα της Τουρκίας, με την τουρκοκυπριακή κυβέρνηση να ετοιμάζεται να παραιτηθεί μετά την ψήφιση της πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας 27 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης, ενώ 21 βουλευτές ψήφισαν κατά.


Το κυβερνών κόμμα και η αντιπολίτευση συμφώνησαν τον περασμένο μήνα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 28 Ιουλίου. Οι βουλευτικές εκλογές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2014.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Spekaer Hasan Bozer, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός İrsen Küçük θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο Derviş Eroğlu, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό.
Την ίδια ώρα, οι πολιτικοί αναλυτές διεθνώς μιλούν για κλιμάκωση των "περιφερειακών" πιέσεων προς την κυβέρνηση Erdogan, μετά μάλιστα και το "χτύπημα" που δέχτηκε η σελίδα του πρωθυπουργού από τους Anonymous.
Το website "www.basbakanlik.gov.tr" δεν λειτουργεί μέχρι στιγμής.
Οι Anonymous ξεκίνησαν τη λειτουργία #OpTurkey στις 2 Ιουνίου, πραγματοποιώντας σειρά επιθέσεων ως απάντηση στην καταπιεστική αντίδραση της κυβέρνησης στην πλατεία Taksim Gezi και σε όλη τη χώρα.
Η ομάδα των χάκερς κατάφερε να εισχωρήσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και σε άλλους δικτυακούς τόπους, ενώ επίθεση δέχτηκε και το ιδιωτικό κανάλι NTV, το οποίο έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την αποτυχία του να καλύπτει επαρκώς τα γεγονότα.
Παράλληλα, περίπου 25 χρήστες του Twitter συνελήφθησαν στην Τουρκία με κατηγορίες ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις και διέδωσαν προπαγάνδα, έπειτα από πολλές ημέρες διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης που πήραν κατά διαστήματα βίαιη μορφή, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Εννέα από τους συλληφθέντες κρατούνται στη Σμύρνη. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το Twitter για να οργανώσουν διαδηλώσεις και να καλέσουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους.
"Αν αυτό είναι έγκλημα, τότε το διαπράξαμε όλοι», δήλωσε ο Αλί Ενγκίν, ένας τοπικός εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στη Σμύρνη, αφού επισκέφθηκε την αστυνομία για να πάρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις. Ένα άλλο μέλος της αντιπολίτευσης δήλωσε πως δεν είδε τίποτε ιδιαίτερα μεμπτό στις καταχωρίσεις στο Twitter.
Οι Τούρκοι διαδηλωτές στρέφονται ολοένα μαζικότερα σε προγράμματα κρυπτογράφησης ή σε «εικονικά ιδιωτικά δίκτυα» (Virtual Private Network, VPN), για να είναι βέβαιοι πως θα φτάσουν στον «έξω κόσμο» τα σχόλια, τα βίντεο και οι φωτογραφίες που «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο από τα κινητά τους.
Εν τω μεταξύ, την ανακοίνωση και τρίτου νεκρού διαδηλωτή από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που είναι σε εξέλιξη εδώ και μια εβδομάδα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Βάσει των πρώτων πληροφοριών, ο νεκρός διαδηλωτής υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης