Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Agricole: Διευρύνεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη – Ανταγωνισμός στα ομόλογα

Credit Agricole: Διευρύνεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη – Ανταγωνισμός στα ομόλογα
Βαθαίνει το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη με τις χώρες που εμφανίζουν προβληματικές οικονομίες να δανείζονται ολοένα και ακριβότερα, σύμφωνα με την Credit Agricole.
Ο διευθυντής επιχειρηματικής στρατηγικής της επενδυτικής θυγατρικής του γαλλικού κολοσσού, Orlando Green αναλύει: “Το φαινόμενο της κρίσης χρέους διογκώνεται από τη στιγμή που εμφανίστηκε το μεγάλο πρόβλημα της Ισπανίας. Έχουν μεγάλη ανάγκη για κεφάλαια. Πρέπει να ξαναβγούν γρήγορα στις αγορές και έχουν πολλά να διορθώσουν. Οι όροι χρηματοδότησης του χρέους της πρόκειται να είναι επαχθείς και αυτό θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα στην Ευρώπη μέχρι να υπάρξει η σιγουριά για τη στήριξη προς τις χώρες που ταλανίζονται από δημοσιονομικά προβλήματα”.
Χώρες σαν την Ισπανία θα δυσκολευτούν πολύ να βρουν κεφάλαια χωρίς αύξηση των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων μέσω των δημοπρασιών που θα πραγματοποιήσουν καθώς έχουν να ανταγωνιστούν και τις δημοπρασίες των ομολόγων χωρών με άριστη αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους. Τα ομόλογα κλίμακας ΑΑΑ της Γερμανίας και της Γαλλίας παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση καθώς εμπεριέχουν λιγότερο ρίσκο. Οι δύο χώρες σκοπεύουν να δημοπρατήσουν ομόλογα συνολικής αξίας 486 δις ευρώ για το επόμενο έτος.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Κομισιόν, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συγκεντρώσουν 34,1 δις ευρώ για την Ιρλανδία εντός του 2011.
Επανέρχεται εκ νέου η συζήτηση για το μέγεθος της στήριξης των προβληματικών οικονομιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης