Ελλάδα

Υπερκαλύπτεται το 12% της αύξησης κεφαλαίου της Alpha bank, μεγαλύτερη η ζήτηση από την προσφορά - Ενδείξεις ότι το δικαίωμα μπορεί να ανακάμψει καθώς έως τις 27 Μαΐου υπάρχει η ευκαιρία απόκτησης των warrants

 Υπερκαλύπτεται το 12% της αύξησης κεφαλαίου της Alpha bank, μεγαλύτερη η ζήτηση από την προσφορά - Ενδείξεις ότι το δικαίωμα  μπορεί να ανακάμψει καθώς έως τις 27 Μαΐου υπάρχει η ευκαιρία απόκτησης των warrants
(upd3)Σοβαρές ενδείξεις ότι το δικαίωμα της Alpha bank μπορεί να ανακάμψει δηλαδή να κινηθεί πάνω από τα 1,42 ευρώ που είναι το χθεσινό κλείσιμο και να φθάσει έως τα 2 ευρώ απόρροια του γεγονότος ότι στις 27 Μαΐου την ερχόμενη Δευτέρα δηλαδή ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση τους.
Στην προσέγγιση - εκτίμηση αυτή καταλήγουν τραπεζικές και χρηματιστηριακές πηγές.
Ο περιορισμένος λοιπόν χρόνος που απομένει σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ζήτηση έχει ξεπεράσει την προσφορά στην αύξηση κεφαλαίου δηλαδή με βάση πληροφορίες φαίνεται ότι οι συμμετέχοντες στην αύξηση θα ξεπεράσουν το 12% οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για τις επόμενες λίγες μέρες μπορεί να υπάρξει κερδοσκοπία - δηλαδή άνοδος - στο δικαίωμα της Alpha bank.
Αν αυτό συμβεί και λέμε αν γιατί η κερδοσκοπία οργιάζει, θα έρθει  σε αντίθεση με την παρελθούσα εμπειρία και πρακτική,  όπου τα δικαιώματα σχεδόν εκμηδενίζονταν προς την λήξη της διαπραγμάτευσης τους.
Βέβαια τα δικαιώματα των τωρινών αμκ με των παλαιότερων διαφέρουν παρασάγγας λόγω της ύπαρξης των warrants.

Αν κάποιος επενδυτής θέλει να αποκτήσει warrants θα πρέπει να αποκτήσει δικαιώματα αν δεν είχε μετοχές και μια τέτοια εξέλιξη πιθανολογείται ότι μπορεί να δημιουργήσει ανοδική κίνηση στην αξία του δικαιώματος.
Χρηματιστηριακά γραφεία χρησιμοποιώντας τεχνικά μοντέλα δεν αποκλείουν κίνηση έως τα 2 ευρώ για το δικαίωμα της Alpha bank.
Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η Alpha bank μια τράπεζα με θετικά κεφάλαια προ της ανακεφαλαιοποίησης και με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 στο 13,9% ή 7,8 δισεκ. ευρώ μετά την ανακεφαλαιοποίηση καταφέρνει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και να καλύψει όχι απλά το 10% αλλά να ξεπεράσει το 12%.
Να σημειωθεί ότι έχει σχεδιαστεί τα 91 εκατ ή 2% της αμκ να δοθεί μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης διαδικασία που περιπλέκεται λόγω της αυξημένης ζήτησης στην αμκ της Alpha bank.
H Alpha bank λοιπόν συγκεντρώνει τα 550 εκατ ευρώ καλύπτει το 12% και δίνει και warrants που αντιστοιχούν σε 7,33 μετοχές (1 warrants εμπεριέχει τις 7,33 μετοχές).
Η Alpha bank επιβεβαιώνει την βεβαιότητα κάλυψης της αύξησης, παραμένει εν δυνάμει ιδιωτική και αποτελεί θετική εξέλιξη για τον κλάδο.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:34 21 Μαίου 2013

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης