Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παράταση στην αποχώρηση των πρώτων 2.000 δημοσίων υπαλλήλων δίνει η τρόικα – Στόχος είναι να έχουν αποχωρήσει 4.000 υπάλληλοι έως το τέλος του έτους σύμφωνα με την νέα συμφωνία

tags :
 Παράταση στην αποχώρηση των πρώτων 2.000 δημοσίων υπαλλήλων δίνει η τρόικα – Στόχος είναι να έχουν αποχωρήσει 4.000 υπάλληλοι έως το τέλος του έτους σύμφωνα με την νέα συμφωνία
Παράταση για την αποχώρηση των πρώτων 2.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο δίνει η τρόικα, αν και παραμένει σε ισχύ η συμφωνία υπαγωγής 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας ως το τέλος Ιουνίου και ακόμη 12.500 μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της αρχικής συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τριμερή, οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους έως τον Ιούνιο.
Μοναδική επισήμανση που περιέχεται στο νέο Μνημόνιο είναι ότι σημαντικό μέρος των απολύσεων θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.
Όπως ορίζει η νέα συμφωνία, στόχος είναι να έχουν αποχωρήσει 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το τέλος του έτους, και συνολικά 15.000 έως και τον Δεκέμβριο του 2014.
Δεξαμενές των αποχωρήσεων θα αποτελέσουν οι επίορκοι, οι «πλεονάζοντες» εργαζόμενοι που θα προκύψουν από την συγχώνευση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, όσοι θα αξιολογηθούν αρνητικά και δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, και αυτοί που θα επιλέξουν το δρόμο της εθελούσιας εξόδου.
Στον αντίποδα, σε ισχύ παραμένει συμφωνία υπαγωγής 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος τον Ιούνιο, και ακόμα 12.500 μέχρι το τέλος του έτους.
Να σημειωθεί ότι οι  απολύσεις των υπαλλήλων, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου που έκανε δεκτό η Τρόικα, θα προέλθουν από: τους επίορκους, τους πλεονάζοντες απο τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Οργανισμών, όσους αξιολογηθούν αρνητικά, τους υπαλλήλους που μέσω της κινητικότητας θα επιλέξουν εθελούσια έξοδο, αυτούς που μετά απο ένα χρόνο διαθεσιμότητας δεν θα καταφέρουν να αξιοποιηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης