Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τι μας αποκαλύπτουν οι κινήσεις των ξένων; - Στην Πειραιώς 55 εκατ μετοχές από Citigroup και UBS – Στην Εθνική 20 εκατ κυρίως από UBS, KBW και Citi - Αμερικανικό fund στην Πειραιώς, ισχυρός ξένος και στην Εθνική – Το κόλπο με τα δικαιώματα

  Τι μας αποκαλύπτουν οι κινήσεις των ξένων; - Στην Πειραιώς 55 εκατ μετοχές από Citigroup και UBS – Στην Εθνική 20 εκατ κυρίως από UBS, KBW και Citi - Αμερικανικό fund  στην Πειραιώς, ισχυρός ξένος και στην Εθνική – Το κόλπο με τα δικαιώματα
Τι μας αποκαλύπτουν οι κινήσεις των ξένων;
Στην Πειραιώς έχουν διακινηθεί 55 εκατ μετοχές κυρίως από Citigroup και UBS.
Στην Εθνική 20 εκατ κυρίως από UBS, KBW και Citigroup και όλα αυτά σε 20-22 συνεδριάσεις στο χρηματιστήριο.

Στην Πειραιώς αμερικανικό fund έχει αποκτήσει σημαντικό ποσοστό και μπορεί να χαρακτηριστεί ότι θα είναι μετά το ΤΧΣ ο βασικότερος μέτοχος.
Έτσι εξηγούνται και τα 760 με 770 εκατ μετοχές που έχουν διακινηθεί τις τελευταίες 22 συνεδριάσεις.
Στην Εθνική επίσης ξένος επενδυτής έχει κάνει την εμφάνιση του σε μικρότερο βαθμό.
Είναι εντυπωσιακό πάντως το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν διακινήσει πάνω από 1,35 δισεκ. μετοχές τις τελευταίες 20-22 συνεδριάσεις στο χρηματιστήριο και οι ξένοι συνολικά έχουν διακινήσει 90-100 εκατ μετοχές τουλάχιστον τις εμφανείς.
Ορισμένοι ανεβάζουν τον πήχη στα 170-180 εκατ μετοχές.

Το κόλπο με τα δικαιώματα

Το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων επικεντρώνεται εσχάτως στην Εθνική και την Πειραιώς γιατί είναι οι μόνες που δεν έχουν ανακοινώσει τους όρους των αμκ.
Στην Εθνική και στην Πειραιώς οι τιμές των αμκ είναι γνωστές – λόγω του μέσου όρου των 50 συνεδριάσεων – ενώ παρουσιάσαμε και τους όρους της αμκ της Εθνικής 1 προς 2,7 και reverse split 10 προς 1 όπως και στην Πειραιώς.
Οι ξένοι μέχρι την αποκοπή του δικαιώματος τοποθετούνται επιθετικά στην Πειραιώς και στην Εθνική για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις αμκ, να πάρουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν με στόχο τα warrants.
Ως γνωστό η τιμή της Alpha bank σήμερα είναι γυμνή δεν έχει κανένα δικαίωμα στα warrants σε αντίθεση με τα δικαιώματα.
Έτσι εξηγείται γιατί έχει ατονήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Στην Πειραιώς η χρηματιστηριακή τιμή άπαξ και ακόμη δεν έχει αποκοπεί το δικαίωμα εμπεριέχει την αξία του δικαιώματος και των warrants.
Έτσι εξηγείται γιατί οι ξένοι ατονούν σταδιακά από την Alpha και σταδιακά επικεντρώνονται στην Πειραιώς και Εθνική που ακόμη δεν έχουν κόψει δικαίωμα.
Όταν κόψουν θα ατονήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και αυτές οι εντυπωσιακές κινήσεις ξένων στις μετοχές.
Η κερδοσκοπία εν συνεχεία θα εστιαστεί στα δικαιώματα που εμπερικλείουν την αξία των warrants.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης