Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το plan A της Attica bank - Προς συμφωνία με νέο στρατηγικό επενδυτή που θα αποκτήσει τα ποσοστά του ΤΤ ή του ΤΠ&Δ – Ο στόχος είναι 400 εκατ αλλά και 330-350 εκατ να συγκεντρώσει η ΤτΕ θα δώσει το πράσινο φως

tags :
 Το plan A της Attica bank - Προς συμφωνία με νέο στρατηγικό επενδυτή που θα αποκτήσει τα ποσοστά του ΤΤ ή του ΤΠ&Δ – Ο στόχος είναι 400 εκατ αλλά και 330-350 εκατ να συγκεντρώσει η ΤτΕ θα δώσει το πράσινο φως
Το plan Α, υλοποιεί η Attica bank καθώς η διοίκηση της υπό τον Γιάννη Γαμβρίλη μετά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από funds θεωρεί ότι ο στόχος της ανακεφαλαιοποίησης θα επιτευχθεί.

Οι προσδοκίες για την αύξηση έχουν αυξήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και δεν είναι τυχαίο ότι η Attica bank διαπραγματεύεται στα 0,60 ευρώ ή 144 εκατ κεφαλαιοποίηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤτΕ μπορεί να έχει θέσει ως στόχο τα 400 εκατ αλλά αν η Attica bank καταφέρει να συγκεντρώσει 330 με 350 εκατ, θα λάβει το πράσινο φως...της επιτυχημένης αύξησης κεφαλαίου.
Μέχρι τώρα έχουν προσεγγίσει την Attica bank  4 funds εκ των οποίων τα 2 πολύ γνωστά στην Ελλάδα ζητώντας να αγοράσουν μεγάλο μέρος του ομολογιακού.
Ωστόσο η τράπεζα έχει αποσαφηνίσει ότι βασικός όρος είναι η παράλληλη συμμετοχή δηλαδή και ομολογιακό και συμμετοχή στην αμκ.
Είναι προφανές ότι αν η τράπεζα πουλούσε ξεχωριστά το ομολογιακό των 200 εκατ οι ενδιαφερόμενοι λόγω των καλών όρων θα ήταν πολλοί αλλά η ουσία είναι ότι θα μπορούσαν κάλλιστα να σορτάρουν την μετοχή της Attica bank για να έχουν προνομιακή μεταχείριση στην τιμή μετατροπής.
Η Attica bank επιδιώκει να πωλήσει πακέτο τα ποσοστά του ΤΤ 22,5% και του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 19% σε ξένους.
Σύμφωνα με τραπεζική πηγή, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον επενδυτικό fund το οποίο θα μπορούσε να αποκτήσει στρατηγικό ποσοστό στην Attica bank από 20% έως 30%, συμμετέχοντας ακόμη και στην διοίκηση της τράπεζας διορίζοντας μέλος στο ΔΣ αλλά και συμμετοχή στο management.  
«Υπάρχουν όχι μόνο μια αλλά ορισμένες ενδιαφέρουσες προτάσεις τις οποίες μελετάμε» δηλώνει πηγή στην διοίκηση της Attica bank, στην ερώτηση αν επίκειται συμφωνία με νέο στρατηγικό επενδυτή.
Η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε παράταση ενός μήνα στην Attica bank γιατί προφανώς πείστηκε ότι τα εναλλακτικά σχέδια που έχει για να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση της είναι αξιόπιστα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έως τα τέλη Μαΐου θα πρέπει να έχει πλήρως ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Η διοίκηση της Attica bank δηλώνει αισιόδοξη «μπορούμε να τα καταφέρουμε, η Attica bank να ανακεφαλαιοποιηθεί επαρκώς και να παραμείνει στον ιδιωτικό τομέα»
Με βάση τις διαδικασίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πιθανότατα θα εγκρίνει την άλλη εβδομάδα το ενημερωτικό δελτίο της αμκ και του ομολογιακού αλλά κατά πάσα πιθανότητα ο χρόνος υλοποίησης της αύξησης κεφαλαίου θα συμπέσει με τον χρόνο υλοποίησης της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς ή της Εθνικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης