Ελλάδα

Στόχος της MIG να αντλήσει έως 660,28 εκατ αλλά το πραγματικό κεφάλαιο θα είναι έως 408 εκατ ευρώ – Ποιες είναι οι απολαβές της διοίκησης της MIG και το χρονοδιάγραμμα των ομολογιακών – Ενισχύονται τα κεφάλαια για εξαγορές

tags :
 Στόχος της MIG να αντλήσει έως 660,28 εκατ αλλά το πραγματικό κεφάλαιο θα είναι έως 408 εκατ ευρώ – Ποιες είναι οι απολαβές της διοίκησης της MIG και το χρονοδιάγραμμα των ομολογιακών – Ενισχύονται τα κεφάλαια για εξαγορές
Να αντλήσει 660,82 εκατ ευρώ στοχεύει η MIG μέσω της έκδοσης δύο ομολογιακών μετατρέψιμων σε μετοχές ενισχύοντας τα κεφάλαια ώστε να προχωρήσει σε εξαγορές.
Ωστόσο το καθαρό κεφάλαιο από τις εκδόσεις θα είναι έως 408 εκατ καθώς η έκδοση των 251 εκατ αποτελεί παρελθούσας έκδοση που συμμετέχει στην διαδικασία για να μεταβληθούν οι όροι του ομολογιακού.

Στην έκδοση των 408 εκατ η τιμή διαμορφώνεται στο 1 ευρώ το επιτόκιο 7% και η τιμή μετατροπής σε μετοχές στα 0,54 ευρώ.
Στην παρελθούσα έκδοση των 251 εκατ η τιμή διάθεσης είναι το 1 ευρώ το επιτόκιο 6,3% και η τιμή μετατροπής στα 0,99 ευρώ.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα η έναρξη διαπραγμάτευσης έχει καθοριστεί για τις 16 Μαΐου στις 24 Μαΐου λήγει η διαδικασία και στις 30 Μαΐου λήγει η διαδικασία συμμετοχής στα ομολογιακά.
Αν ο στόχος καλυφθεί θα είναι μια θετική εξέλιξη για τον όμιλο αν δεν καλυφθεί, δηλαδή συγκεντρωθούν λιγότερα κεφάλαια η MIG θα τα αποδεχθεί.
Στην MIG καθώς δεν είναι τράπεζα, δεν ισχύουν οι κλασσικές έννοιες των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της MIG είναι ότι το 2012 μάλλον ολοκληρώνονται οι ζημίες από αναπροσαρμογές περιουσιακών στοιχείων.
Το 84% των δραστηριοτήτων του ομίλου πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και το 12% στην Ευρώπη.
Οι βασικοί μέτοχοι της MIG είναι το IRF της Αγγελικής Φράγκου με ποσοστό 17,84% ή 137 εκατ μετοχές.
Το Dubai με 17,28% ή 135 εκατ μετοχές.
Το Dubai δεν είναι σαφές αν θα συμμετάσχει στις ομολογιακές εκδόσεις ωστόσο είναι πιθανό να συμμετάσχει ο Safa ο Γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας που έχει αναπτύξει κοινές δραστηριότητες με την MIG.
Το ευρύ επενδυτικό κοινό κατέχει το 64,88% της MIG.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι αποδοχές της διοίκησης της MIG.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο πρόεδρος του ομίλου MIG λαμβάνει 6.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο από την εταιρία, καθαρά συμβολικό ποσό.
Στην εταιρία εργάζονται συνολικά 13 χιλ εργαζόμενοι.
Τα έξοδα της έκδοσης αγγίζουν τα 312,7 χιλ ευρώ και παραμένουν πολύ χαμηλά αναλογικά π.χ. με τις εκδόσεις των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης