Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Eπανέλαβε τη δέσμευση να εξεταστεί σοβαρά ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ - Fekter: Η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη για αρκετά χρόνια ακόμη

tags :
Eπανέλαβε τη δέσμευση να εξεταστεί σοβαρά ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ -  Fekter: Η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη για αρκετά χρόνια ακόμη
Eπανέλαβε τη δέσμευση να εξεταστεί σοβαρά ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος, από ευρωπαϊκής πλευράς, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Maria Fekter, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή την ανάγκη της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί.
Μιλώντας στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής" η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας  δήλωσε απαισιόξη και σημείωσε ότι "η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη για αρκετά χρόνια ακόμη". "Δεν μπορείς να δαπανάς περισσότερα απ όσα η οικονομία σου μπορεί να αντέξει", συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η ίδια, αναφερόμενη στη χώρα μας.
Πάντως, η Fekter φάνηκε να κατανοεί τα προβλήματα με τα οποία η ελληνική κοινωνία είναι αντιμέτωπη. "Η ασθενής οικονομική κατάσταση και το υψηλό ποσοστό ανεργίας αποτελούν βαρύ φορτίο", υπογράμμισε.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση του πρακτορείου Reuters η γενέτειρα της Fekter, Αυστρία, αλλά και η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Γαλλία, αν και δεν απολαμβάνουν τόσο υψηλά οφέλη, ωστόσο και αυτές έχουν δει τα επιτόκια δανεισμού τους να μειώνονται σημαντικά κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης.
«Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης έχουν επιτύχει σημαντικά κέρδη από αυτές της διαδικασίες και όμως δεν έχουν καμία διάθεση να αναδιανείμουν είτε άμεσα είτε έμμεσα αυτά κέρδη» αναφέρει κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπό καθεστώς ανωνυμίας. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2012 η Κεντρική Τράπεζα της Φινλανδίας συνεισέφερε 227 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό της χώρας ως αποτέλεσμα των κερδών που είχε από τα ελληνικά, ισπανικά και πορτογαλικά ομόλογα που έχει στη διάθεση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης