Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση – Συνεχείς συσκέψεις για τον Αντώνη Σαμαρά -Έχει ήδη δοθεί εντολή να τυπωθούν τα φύλλα επίταξης

tags :
Αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση – Συνεχείς συσκέψεις για τον Αντώνη Σαμαρά -Έχει ήδη δοθεί εντολή να τυπωθούν τα φύλλα επίταξης
(upd) Αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, δηλώνει  η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, ώστε να αναζητήσει τρόπους για να μην παραλάβουν οι καθηγητές τα φύλλα πορείας που θα σταλούν το πρωί της Δευτέρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει δοθεί εντολή να τυπωθούν τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 88.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. 
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης σύσκεψη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής αύριο Κυριακή στις 6 μμ για ενημέρωση και συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 13/5 στις 7 μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Καλεί, δε, την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία "για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού".
Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως προέχει η ηρεμία των μαθητών και των οικογενειών τους και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και σε αυτή τη λογική, για να μη χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και επικρατήσει αβεβαιότητα αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του και είναι σε συνεχή επαφή με τους στενούς του συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησης με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο. Η απόφαση για επιστράτευση ελήφθη στην συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο, ο οποίος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ. 
Παράλληλα συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και η προετοιμασία για το ταξίδι στην Κίνα καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις επαφές που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός τόσο στο Πεκίνο όσο και στη Σαγκάη, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς σε ελληνικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση-πρόταση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των εξετάσεων, και πενθήμερη απεργία από τις 20 του μηνός, θα πρέπει να εγκριθεί από τις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών στις 14 Μαΐου και τη γενική συνέλευση των προέδρων τους στις 15 Μαΐου.

Στο μεταξύ, σε νέα σημερινή άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι "ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έδωσαν τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών. Η απόφαση για πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Β' βάθμιας εκπαίδευσης είναι πολιτικά ορθή και συνταγματικά επιβεβλημένη. Ο υπουργός Παιδείας είχε τη συνταγματική υποχρέωση και το ηθικό καθήκον να μην αναμένει την υλοποίηση του συγκεκριμένου κινδύνου, αλλά την έγκαιρη αποτροπή του με σκοπό την εξυπηρέτηση άμεσου και επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή την προστασία των υποψηφίων. Ο κίνδυνος και η απειλή «γεννήθηκαν» με την αναγγελία της 24ωρης και των 5μερων απεργιακών κινητοποιήσεων που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε. Η επικύρωση των αποφάσεών του, η αναμονή της επικύρωσης των προτάσεών του από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ δύο ημέρες προ της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η διόγκωση του κινδύνου και ο πολλαπλασιασμός των δυσμενών συνεπειών στην ψυχολογία των υποψηφίων" αναφέρεται στην ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας.
"Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις αποφάσεις εκθέτει την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να διασφαλίσουν τους κόπους και τις θυσίες των μαθητών τους με την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
[..]Η επίκληση αντισυνταγματικότητας της «επιστράτευσης» των εκπαιδευτικών, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις τύπου «εάν μας επιστρατεύσουν θα κοιτούμε με το κεφάλι ψηλά τους συναδέλφους μας», καθώς και παράθεση αιτημάτων για κατάργηση νόμων που ψηφίστηκαν την τελευταία τριετία λίγες μέρες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις πιστοποιούν ότι μοναδικός στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ ήταν και παραμένει η ακύρωση των προσπαθειών των μαθητών διαμέσου της ακύρωσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων", ανέφεραν πηγές του υπουργείου Παιδείας.


Γ. Γεωργιάδης: Δεδομένη η επιστράτευση – Όποιος δεν πάει στη δουλειά του θα απολυθεί

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους καθηγητές απέστειλε εκ μέρους της κυβέρνησης ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
«H επιστράτευση είναι δεδομένη. Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους, αυτό είναι δεδομένο. Όποιος καθηγητής δεν πάει στη δουλειά του θα απολυθεί το ίδιο δευτερόλεπτο» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ.
«Δεν θέλω καθηγητές που βάζουν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον των παιδιών τους» σημείωσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν μετακινήσεις καθηγητών εκτός περιφέρειας.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των καθηγητών έκαναν πολύ μεγάλο λάθος, καθώς το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα για απεργία υφίσταται τους περιορισμούς του νόμου, και δεν είναι απεριόριστο δικαίωμα.

ΑΔΕΔΥ: Συνεδριάζει την Δευτέρα "ενάντια στο νέο αυταρχικό κυβερνητικό κατήφορο"

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών εξαπολύει η ΑΔΕΔΥ, η οποία αποφάσισε να συνεδριάσει εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας, 13 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσει «για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στον νέο αυταρχικό κυβερνητικό κατήφορο».
«O αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, η οποία προκειμένου να επιβάλει την αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική της, έχει -εδώ και καιρό- επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργαζομένων, δεν έχει τέλος! Παράλληλα καταφεύγει στην ποινικοποίηση και στην ίδια την κατάργηση των αγώνων, των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης!» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο.
Σημειώνει ότι είναι ήδη η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που η κυβέρνηση καταφεύγει σε επιστράτευση -αυτή τη φορά μάλιστα πριν καν ακόμη κηρυχτεί η απεργία, όπως σημειώνει- «επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ
•    «Καταγγέλλει την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, οδηγώντας συνειδητά τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.
•    » Θεωρεί ότι η Κυβέρνηση προσχηματικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών ενώ η ίδια έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο της Παιδείας και την καλεί να μην προχωρήσει στις υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις Εκπαιδευτικών -και γενικότερα Δημοσίων Υπαλλήλων- καθώς και στο κλείσιμο σχολείων.
•    » Καταδικάζει τις αυταρχικές μεθόδους της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία.
•    » Επισημαίνει ότι η μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης,  είναι η μαζική συλλογική δράση, η συνέχιση του αγώνα και η ένταση της πάλης για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών που τα συνοδεύουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης